Θέλεις τέλειο μαύρισμα; 5 tips που δε θα σε απογοητεύσουν.

Θέλεις τέλειο μαύρισμα; 5 tips που δε θα σε απογοητεύσουν.

Ο δρόμος προς την τελειότητα δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα!

Αυτό το θέμα πιθανότατα να το διαβάζεις από κάποια παραλία ή έστω από κάπου που είσαι ήρεμη, χαλαρή χωρίς σκοτούρες στο κεφάλι. Σε κάθε περίπτωση, το καλοκαίρι βρίσκεται στην κορύφωσή σου και για να μην κρυβόμαστε, είναι η τελευταία σου ευκαιρία για να μαυρίσεις! Εντάξει τα πράγματα δεν είναι τόσο δραματικά όσο τα γράφω, αλλά η αλήθεια είναι ότι όλες οι γυναίκες αγαπάμε το λαμπερό μαυρισμένο κορμί. Συνηθίζουμε όμως να κάνουμε υπερβολές, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε κατακόκκινες στην καλύτερη, ή με εγκαύματα στη χειρότερη.

Λυπάμαι αλλά από εμάς, υπερβολές και ακραίες μεθόδους δεν πρόκειται να ακούσεις. Απλά έπειτα από χρόνια... σε παραλίες είμαστε πια στην ευχάριστη θέση να σου ανακοινώσουμε ότι υπάρχουν κάποια κόλπα τα οποία θα σε βοηθήσουν να πετύχεις ευκολότερα το τροπικό μαύρισμα που τόσο επιθυμείς. Δες παρακάτω και δε θα χάσεις!

1. Μην το παρακάνεις: Όλα στη ζωή θέλουν μέτρο, και αυτό δεν θα μπορούσε να μην ισχύει και για τον ήλιο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, έπειτα από κάποιες ώρες έκθεσης στον ήλιο, το σώμα σταματάει να παράγει άλλη μελανίνη. Αυτό συνήθως συμβαίνει έπειτα από τρεις ώρες ηλιοθεραπείας. Από εκεί και πέρα, είναι λίγάκι μάταιο να συνεχίσεις να κάθεσαι. Ομπρελίτσα λοιπόν!

2. Κάνε διαλείμματα: Κάτσε κάποια λεπτά στον ήλιο, και στη συνέχεια αναζήτησε σκιά. Δώσε την ευκαιρία στον οργανισμό σου να ηρεμήσει και στο δέρμα σου να συνέλθει από το σοκ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τον τρόπο αυτό και δεν θα καείς, και θα μαυρίσεις!

3. Προφανώς φοράς αντηλιακό: Και δεν εννοώ τα μαυριστικά λάδια, αλλά αντηλιακό με δείκτη προστασίας. Νομίζεις ότι όσες λένε ότι κάνουν καλύτερο μαύρισμα με αντηλιακό λένε ψέματα; Μήπως να τις ακούσεις;

giphy 1

4. Μην ξεπλένεσαι: Αυτό είναι νόμος. Αμέσως μετά τη βουτιά σου, μην τρέξεις στο ντους. Άσε το αλατόνερο να... γίνει ομάδα με τον ήλιο και πίστεψέ με αυτό που θα βγει από τρη σύμπραξή τους σίγουρα θα σου αρέσει. Το αλάτι γενικά τραβάει τις ακτίνες του ήλιου. Οπότε άσε το ντους, για το βράδυ στο δωμάτιο. Έχεις δουλίτσα τώρα.

5. Κάνε αλλαγές: Και εννοώ στη στάση. Πολλές από εμάς συνηθίζουν να κάθονται μόνο ανάσκελα γιατί βολεύονται περισσότερο. Θέλεις ή δε θέλεις μαύρισμα για βραβείο; Άλλαζε λοιπόν συχνά στάση και μην ξεχνάς και τα.. πλάγια. Λυπάμαι, αλλά τίποτα δεν γίνεται χωρίς κόπο!