3 tips για να κρατήσεις το νερό στην παραλία κρύο περισσότερη ώρα

Νατάσσα Σχοινά
3 tips για να κρατήσεις το νερό στην παραλία κρύο περισσότερη ώρα

Κανείς δε θέλει ζεστό νερό στη θάλασσα. Αυτά τα tips θα παρατείνουν τη δροσιά του

Ξυπνάς το πρωί, ανοίγεις τα παντζούρια και βλέπεις ότι ο ήλιος έχει κέφια. Η χαρά σου είναι ανείπωτη που κάποια ξαφνική κακοκαιρία δε θα σου χαλάσει το μπάνιο που είχες κανονίσει. Παίρνεις τηλέφωνο τους δικούς σου να επιβεβαιώσεις την εξόρμηση και οδεύεις με γοργούς ρυθμούς στην κουζίνα, ώστε να πάρεις τα απαραίτητα εφόδια μαζί σου. Αν πας σε μη οργανωμένη παραλία ειδικά, θα τα χρειαστείς, αφού λογικά δε θα βρεις τίποτα σε κοντινή απόσταση.

Πέρα από τα τρόφιμα και τα σνακ που έχεις υπόψιν σου και που είναι πιο εύκολο να αποθηκευτούν στον χώρο της παραλίας, έρχεται η σειρά των ροφημάτων. Θάλασσα χωρίς δε γίνεται. Εκεί είναι που το έχεις περισσότερη ανάγκη, γι’ αυτό και πρέπει να έχεις προνοήσει. Κάτω από τον ήλιο, βέβαια, το ψύχος του είναι αρκετά περιορισμένο πόσο θα κρατήσει. Υπάρχουν, ευτυχώς, κάποια tips που θα διευκολύνουν την κατάσταση.

  1. Βάλε ένα μπουκάλι στην κατάψυξη από την προηγούμενη μέρα για να γίνει πάγος κι ένα στο ψυγείο. Έτσι, αυτό που θα έχει γίνει πάγος θα λειτουργήσει ως μηχανισμός ψύξης για το άλλο. Συν ότι θα αρχίσει κι αυτό να λιώνει και θα έχεις παγωμένο νερό.

  2. Μην αφήνεις το νερό μέσα στον ήλιο. Και κανένα σκιερό μέρος να μην υπάρχει, τουλάχιστον κάλυψέ το με υφάσματα που πιθανώς έχει μαζί. Τα ρούχα σου, την πετσέτα. Επιβράδυνε το αναπόφευκτο.

  3. Κάνε το κόλπο με τον κουβά. Έχε μαζί σου ένα κουβά ή ένα μεγάλο μπολ. Γέμισέ το με θαλασσινό νερό και βάλε το μπουκάλι με το πόσιμο νερό μέσα. Με αυτόν τον τρόπο, θα το προστατέψεις λίγο περισσότερο από την υψηλή θερμοκρασία του αέρα. Αν έτσι όπως είναι, το βάλεις και σε σκιά, ακόμα καλύτερα.