Πέντε εργαλεία της κουζίνας που πρέπει να πάρεις τώρα που φθινοπώριασε

Πατούλια Κατερίνα
Πέντε εργαλεία της κουζίνας που πρέπει να πάρεις τώρα που φθινοπώριασε

Ήρθε το φθινόπωρο, θα κλειστούμε λίγο περισσότερο μέσα

Θυμάσαι που την άνοιξη περάσαμε αρκετούς μήνες στο σπίτι και αναμετρηθήκαμε με τις ικανότητές μας στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική;

Και μετά ήρθε το καλοκαιράκι κι αφήσαμε κάτω τα μπολ και κλείσαμε τον φούρνο και πιάσαμε τις παραλίες. Επειδή όμως φθινοπώριασε και μαζευόμαστε σιγά σιγά στο σπίτι, καλό είναι να μην τρέχεις τελευταία στιγμή να αγοράσεις τα απαραίτητα εργαλεία για την κουζίνα.

Υπάρχουν πέντε πράγματα που χρειάζεσαι ASAP!

Ραβδομπλέντερ Και όλες τις βελουτέ σούπες σου θα φτιάξεις και σάλτσες για τα ζυμαρικά θα πολτοποιήσεις και σαντιγί μπορείς να ετοιμάσεις. Το ραβδομπλέντερ είναι το εργαλείο must που καθαρίζεται εύκολο, δεν χρειάζεται να ξεπλένεις μπολ και δοχεία και πιάνει λίγο χώρο.

Δίσκος κοπής: Επιφάνεια κοπής, όπως θες πες το. Για να αποφύγεις μικρόβια και να μην χαρακώσεις κάθε πάγκο της κουζίνας, πάρε έναν δίσκο, κατά προτίμηση ξύλινο.

Πλάστης: Αν θες να μπεις στη διαδικασία να φτιάξεις, ψωμιά, ζύμες, πίτες, πίτσες, βάλε στη ζωή σου τον πλάστη. Στα έλεγε η γιαγιά σου όταν ήσουν μικρή, ήρθε η ώρα να μπει ο πλάστης σπίτι.

Ένα μίξερ με κάδο: Δεν γίνεται ζαχαροπλαστική αγαπημένη μας άνευ μίξερ και άνευ κάδου. Δεν γίνεται να ανακατεύεις πράγματα

Φόρμες, τσέρκια, επιφάνειες ψησίματος: Γιατί πώς θα δοκιμαστείς στα μάφινς, στα κέικ, στα καρβελάκια ψωμιού, χωρίς την κατάλληλη φόρμα ψησίματος.