Αυτές είναι οι συσκευές που ανεβάζουν τον λογαριασμό του ρεύματος

Πατούλια Κατερίνα
Αυτές είναι οι συσκευές που ανεβάζουν τον λογαριασμό του ρεύματος

Μήπως ο λογαριασμός ανεβαίνει από αυτά τα λάθη;

Αν βλέπεις πως ο λογαριασμός ενέργειας στο σπίτι σου φτάνει στον θεό κάθε μήνα ή δίμηνο, δεν είσαι μόνη.

Αυτό που επίσης πρέπει να θυμάσαι είναι πως δεν καταναλώνουν όλες οι συσκευές του σπιτιού το ίδιο ρεύμα, αλλά όλες οι συσκευές από την πιο μικρή ως την πιο μεγάλη, συνεισφέρουν στο ποσό που θα πληρώσεις τελικά.

Ποιες είναι τελικά οι συσκευές που αποτελούν μπελά για την τσέπη σου;

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της αρχής ενέργειας των ΗΠΑ, τα κλιματιστικά και τα θερμαντικά σώματα είναι στην κορυφή της λίστας με τις συσκευές που καίνε περισσότερο ρεύμα μέσα στο σπίτι φτάνοντας το 15-16%.

Τρίτος στη λίστα έρχεται ο θερμοσίφωνας που απορροφά το 12% του λογαριασμού ενώ έπεται το ψυγείο στο 6% και τα φώτα στο 5% του συνολικού λογαριασμού.

Το υπόλοιπο ποσοστό απορροφούν οι συσκευές που βρίσκονται πάντα στο ρεύμα, όπως είναι για παράδειγμα η τηλεόραση στο 4% ή το pc στο 2%. Αν και δεν το καταλαβαίνεις, όλες αυτές οι μικρές συσκευές, μπορούν να δημιουργήσουν το 31% του συνολικού λογαριασμού ρεύματος.

Τι μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τον λογαριασμό. Αρχικά, βγάλε από την πρίζα όλες μα όλες τις στατικές συσκευές και βάλτες στην πρίζα μόνο κατά την χρήση τους, από την καφετιέρα και το πισί, μέχρι τον φορτιστή του κινητού και την φρυγανιέρα.

Έπειτα, κατέβασε τον θερμοστάτη του καλοριφέρ τον χειμώνα ή ανέβασε την θερμοκρασία του κλιματιστικού του καλοκαίρι κατά 6 βαθμούς.



Δες και την λίστα παρακάτω