Πόσο θα ψωνίσεις σήμερα;

Πόσο θα ψωνίσεις σήμερα;

Μικρές συμβουλές για να μην παίρνει φωτιά η πιστωτική σου κάρτα.

Έλα τώρα, παραδέξου το, τα πιο πολλά έξοδα σου τον μήνα είναι αγορές. Ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης, μικρές αμαρτωλές σπατάλες, υπάρχουν και μήνες που αυτό το ποσό τείνει να ξεπεράσει και το νοίκι του σπιτιού σου.
Είναι καιρός να κόψεις τις σπατάλες, το θες, νοιώθεις πως το μπορείς αλλά από που αρχίζεις;
Κάνεις ένα μικρό βήμα τη φορά και αρχίζεις τις προσωπικές σου περικοπές από τα βασικά, σιγά-σιγά χωρίς να το καταλάβεις και κυρίως χωρίς να νοιώσεις βαριά την απώλεια των αγαθών σου.

Τίποτα χωρίς παρέα
Φρόντισε να μην ψωνίζεις μόνη. Όταν είσαι για ψώνια με παρέα τείνεις να μην παρασύρεσαι αφού έχεις κάποιον να σε συγκρατήσει.
Επίσης προσπάθησε να δίνεις μία δεύτερη ευκαιρία σε αυτό που θέλεις να ψωνίσεις. Η φούστα που σου φάνηκε ιδανική σήμερα, αύριο μπορεί να νοιώθεις πως δεν σου χρειάζεται και τόσο.

Δες την ιντερνετικά
Ψωνίζοντας μέσω internet, τείνεις να ψωνίζεις πιο προσεκτικά και να καταφεύγεις λιγότερο σε σπατάλες. Επίσης η ευρεία γκάμα προϊόντων στο internet θα σε βοηθήσει να βρεις ακριβώς αυτό που θες, αντί να καταλήξεις να παίρνεις τρία-τέσσερα διαφορετικά πράγματα που απλά μοιάζουν σε αυτό που επιθυμείς.


Ημερολόγιο τιμών
Μπορείς να βρεις μεγάλες διαφορές τιμών στα σούπερ-μάρκετ της γειτονιάς. Μία λύση είναι να κρατάς ένα μικρό ημερολόγιο με τις διαφορές στις τιμές που θα βρίσκεις στα προϊόντα του σούπερ μάρκετ, έτσι θα μπορείς να επιλέγεις καλύτερα ποια σε συμφέρουν.


Η «Λίστα»
Πριν πας για ψώνια στο σούπερ μάρκετ να έχεις φροντίσει να φτιάξεις μία λίστα με το τι χρειάζεσαι. Έτσι θα περιορίσεις περιττές σπατάλες και θα αρκεστείς μόνο σε αυτά που έχεις υπολογίσει. Μία ακόμα λύση είναι να έχεις μαζί σου μόνο τα λεφτά που θα χρειαστείς για τις αγορές που έχεις υπολογίσει, οι περιττές σπατάλες έτσι είναι όνειρο θερινής νυκτός.


Με μέτρο η πιστωτική κάρτα
Μην χρεώνεις την πιστωτική σου κάρτα περισσότερο από όσο πληρώνεις κάθε μήνα. Έχε την στην άκρη του πορτοφολιού σου, σαν μία λύση ανάγκης και μην την βγάζεις έξω εύκολα. Μία ακόμα λύση είναι να ξεφορτωθείτε παλιές πιστωτικές κάρτες που δεν χρησιμοποιείτε πλέον, η κατοχή τους και μόνο μπορεί να σας βάλει σε μεγάλο πειρασμό.