Κάντε οικονομία οικολογικά

Κάντε οικονομία οικολογικά

Προστάτεψτε το περιβάλλον και βάλτε χρήματα στην άκρη.

Δεν είναι μόνο σημαντικό να κάνουμε οικονομία στην τσέπη μας -κάτι αναγκαίο στις μέρες μας- αλλά και να προστατεύουμε μέσα από απλές κινήσεις και το περιβάλλον γύρω μας. Δεν χρειάζονται πολυέξοδες λύσεις, απλά και καθημερινά πράγματα που θα κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο και την τσέπη μας μισογεμάτη.

Ξοδεύετε πολύ νερό στο μπάνιο; Δοκιμάστε να αγοράσετε μία καινούρια αντλία νερού ή αλλιώς τηλέφωνο η οποία θα ρίχνει λιγότερο νερό με περισσότερη πίεση. Έτσι θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα, ξοδεύοντας λιγότερα.

Ένα καινούριο ψυγείο καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια από ένα παλιό και σας αποταμιεύει αρκετά ευρώ από τις ετήσιες δαπάνες σας.

Τα διπλά τζάμια σας παράθυρα, κρατάνε περισσότερη ζέστη το χειμώνα και διώχνουν μακριά τον καύσωνα το καλοκαίρι. Δηλαδή λιγότερη χρήση καλοριφέρ και κλιματιστικών. Όσο θα είστε στο σπίτι και χρησιμοποιείτε θέρμανση ή ψύξη, φροντίστε να μην αφήνετε άσκοπα ανοιχτά παράθυρα και μπαλκονόπορτες.

Ποτέ μην βάζετε το πλυντήριο -πιάτων και μη- να πλένει μισογεμάτο. Περιμένετε να γεμίσει και μετά βάλτε το σε λειτουργία. Η άσκοπη χρήση του , μόνο αρνητικά μπορεί να φέρει.

Ρυθμίστε τον θερμοστάτη ή το κλιματιστικό να κλείνει από μόνο του όταν έχει φτάσει το δωμάτιο την θερμοκρασία που επιθυμείτε. Φροντίστε πάντα να το κλείνετε όταν λείπετε από το σπίτι.

Πλύνετε τα πιάτα με κρύο νερό. Όταν καταναλώνετε ζεστό νερό, βάζετε τον θερμοστάτη ξανά σε λειτουργία για να παράγει περισσότερο ζεστό νερό.

Αντικαταστήστε τις συνηθισμένες σας λάμπες, με λάμπες φθορίου. Εξοικονομείτε πιο πολύ ενέργεια από τι περιμένετε και προστατεύετε και το περιβάλλον.