Αιώνιο refund…

Αιώνιο refund…

...ή αλλιώς, πως μπορεί ένα χρέος να κινείται από κάρτα σε κάρτα, για πάντα.

Λάβατε το γραμματάκι από την τράπεζά σας και διαβάζετε την αναλυτική κίνηση της πιστωτικής σας κάρτας. Ξαφνικά βλέπετε πως σας έχει χρεωθεί ένα ποσό, το οποίο όμως αφαιρέθηκε από το τελικό, ως refund (πίστωση). Αυτό σημαίνει ότι έγινε κάποια αγορά από την πιστωτική σας κάρτα, το ποσό όμως είτε μεταφέρθηκε τελικά σε κάποιο άλλο λογαριασμό ή κάρτα είτε απλά ακυρώθηκε (αυτό συμβαίνει συνήθως μετά από αγορά αεροπορικών εισιτηρίων και ακύρωση της πτήσης, μετά από επιστροφή του προϊόντος που αγοράστηκε από το διαδίκτυο ή κάτι παρεμφερές).

Καλά θα κάνετε να ενημερώσετε άμεσα την τράπεζα αν δεν αναγνωρίζετε από που μπορεί να προήλθε το συγκεκριμένο refund, καθώς πολύ σπάνια οι τράπεζες κάνουν λάθη σ' αυτά –πιο πιθανό είναι να σας χρεώσουν με κάτι παραπάνω, παρά να σας κάνουν refund. Η ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό: κάποιος που απέκτησε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας με κάποιο τρόπο, πραγματοποίησε μια αγορά και λίγο πριν την έκδοση του λογαριασμού, το οποίο συνήθως γίνεται κάπου στις 25 κάθε μήνα, έκανε refund αι μετέφερε το ποσό σε κάποια άλλη πιστωτική κάρτα, της οποίας η κίνηση θα ενημερωθεί σε ένα μήνα.

Και έτσι λοιπόν, αν ο δαιμόνιος κομπιναδόρος έχει στοιχεία από πολλές πιστωτικές κάρτες, μπορεί κάθε μήνα, λίγο πριν την έκδοση λογαριασμού, να μεταφέρει το ποσό από δω κι από κει χωρίς κανείς να χρεώνεται τελικά.