3 τρόποι να καθαρίσεις το αυγό σε λιγότερο από 10¨

3 τρόποι να καθαρίσεις το αυγό σε λιγότερο από 10¨

Καιρός να σταματήσεις να παλεύεις με τα τσόφλια.

Το αυγό είναι ίσως η πιο πλήρης φυσική πηγή πολύτιμων διατροφικών στοιχείων, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, B6, B12, D και Ε, αλλά και σε φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι είναι εφάμιλλης αξίας με το μητρικό γάλα, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια έχει καταρριφθεί ο μύθος που ήθελε το αυγό να συνδέεται με την αύξηση της χοληστερόλης.

Οι διατροφολόγοι το χαρακτηρίζουν «φυσική υπερτροφή» και του αποδίδουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινή διατροφή. Το αυγό περιέχει υψηλής αξίας πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όλα τα στοιχεία δηλαδή που είναι απαραίτητα για μια υγιεινή μεσογειακή διατροφή.

Τα αυγά έχουν και πολλά οφέλη για την υγεία μας και τον οργανισμό μας.

-Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
-Έχουν μεγάλη ικανότητα κορεσμού κι έτσι βοηθούν στη διατήρηση υγιούς βάρους
-Συμβάλλουν στην σωστή ανάπτυξη του εμβρύου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης
-Αποκαθιστούν τον μυϊκό ιστό και περιορίζουν τη μυϊκή απώλεια
-Έχουν ευεργετική δράση για την εγκεφαλική λειτουργία
-Ενισχύουν την όραση και προλαμβάνουν την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας

Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει με τα αυγά είναι που δυσκολεύεσαι σε μεγάλο βαθμό να τα καθαρίσεις όταν είναι πολύ βρασμένα. Προσπαθείς και πάντα καταλήγεις να αφήνεις τη μεγαλύτερη ποσότητα από το ασπράδι, επάνω στο τσόφλι.

Γι΄ αυτό είμαστε όμως εδώ. Βρήκαμε ένα βίντεο και 3 τρόπους να καθαρίσεις το αυγό σε λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα. Αρκεί να πατήσεις το play στο βίντεο που ακολουθεί.DPG Network