Αυτά είναι τα 10 πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού μας

Αυτά είναι τα 10 πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού μας

Δεν μπορείς να φανταστείς ποιο είναι το πιο βρώμικο μέρος στο σπίτι σου.

Όσο κι αν καθαρίζεις το σπίτι σου, δεν μπορείς πραγματικά να φανταστείς πόσα σημεία παραμένουν βρώμικα. Η αλήθεια είναι πως πολλά μικρόβια κάνουν πάρτι σε πολλά σημεία του σπιτιού σου που ούτε καν μπορείς να φανταστείς.

Αν σου ζητούσε κάποιος να του πεις ποιο θεωρείς το πιο βρώμικο μέρος μέσα στο σπίτι σου, τι θα απαντούσες; Το μπάνιο να υποθέσουμε! Όλες μας αυτό θα πιστεύαμε, όμως υπάρχει ένα άλλο μέρος που κατακτά την πρώτη θέση αν και νομίζουμε πως είναι πάντα πεντακάθαρο.

Το NSF International, ένας παγκόσμιος οργανισμός δημόσιας υγείας και ασφάλειας, διαπίστωσε ότι η κουζίνα μας είναι η εστία μικροβίων και περιέχει τα πιο βρώμικα αντικείμενα που υπάρχουν μέσα στο στο σπίτι μας. Το σφουγγαράκι για τα πιάτα και ο νεροχύτης της κουζίνας μας είναι οι πιο βρώμικες εστίες μέσα στο σπίτι μας. Οι επιστήμονες εξέτασαν 30 επιφάνειες σε 22 σπίτια για να μετρήσουν τα επίπεδα μυκήτων, μούχλας και σαλμονέλας.

Το πιο βρώμικο δωμάτιο του σπιτιού μας συνεπώς είναι η κουζίνα. Εντούτοις, ένα σημείο του μπάνιου που ήρθε 3 στην λίστα ήταν η θήκη για τις οδοντόβουρτσες.

«Ενώ οι άνθρωποι μπορεί να σκέφτονται ότι οι πιο βρώμικες περιοχές του σπιτιού τους είναι το κάθισμα τουαλέτας, πρέπει ν' αλλάξουν οπτική και να στρέψουν το βλέμμα τους σε επιφάνειες όπως οι διακόπτες και τα τηλεχειριστήρια της τηλεόρασης», δήλωσε η Karen Holeyman, Senior Research Scientist της Dyson. «Οι επιφάνειες που χρησιμοποιούμε καθημερινά τα τρόφιμά μας, όπως τα ξύλα κοπής, μπορούν να φιλοξενήσουν τα περισσότερα μικρόβια» προσθέτει η Karen.