Αλήθεια, εσύ ξέρεις πόσο συχνά πρέπει ν΄αλλάζεις το μπουκάλι με το νερό σου;

Αλήθεια, εσύ ξέρεις πόσο συχνά πρέπει ν΄αλλάζεις το μπουκάλι με το νερό σου;

Ακόμη κι αν έχεις επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι, πρέπει να το αλλάζεις.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι αποκτούν οικολογική συνείδηση κι αυτό είναι από τις πιο ευχάριστες εξελίξεις. Ένα μέρος αυτής της φιλικής προς το περιβάλλον διαδικασίας είναι η επιιλογή μας στα επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού. Όχι μόνο είναι φιλικά προς την τσέπη μας, αλλά είναι εξίσου φιλικά και προς το περιβάλλον. Όπως ίσως γνωρίζεις, τόνοι αποβλήτων καταλήγουν στους ωκεανούς, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο για τη θαλάσσια ζωή. Σωροί σκουπιδιών συσσωρεύονται μέσα στη θάλασσα, οι οποίοι μπορούν επίσης να κάνουν τον πλανήτη ακόμη πιο βρώμικο και πιο τοξικό.

Τα πλαστικά είναι συνήθως το Νο1 πρόβλημα καθώς κάνουν πολλά, πολλά χρόνια για να διασπαστούν. Λυπηρό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα!

Ευτυχώς, πολλοί άνθρωποι έχουν ευαισθητοποιηθεί με τη χρήση των πλαστικών και των αποβλήτων και προσπαθούν στην καθημερινότητά τους να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερα eco friendly προϊόντα. Πολλοί λάτρεις της γυμναστικής φέρουν τώρα επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού αντί να αγοράζουν αναλώσιμα, τα οποία αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των πλαστικών απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, «οι ερευνητές εκτιμούν ότι περισσότεροι από 8,3 δισεκατομμύρια τόνοι πλαστικών έχουν παραχθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1950. Περίπου το 60% αυτού του πλαστικού έχει καταλήξει είτε σε χώρους υγειονομικής ταφής είτε στο φυσικό περιβάλλον». Επομένως, η εναλλαγή σε επαναχρησιμοποιήσιμες φιάλες νερού μπορεί να συμβάλει στη μείωση του αριθμού των απορριφθέντων μπουκαλιών μίας χρήσης που μολύνουν τις τον κόσμο μας.

boukali2

Εκτός από το ότι είναι ασφαλές για το περιβάλλον, τα επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού είναι επίσης καλύτερα για την προσωπική μας υγεία, καθώς δεν περιέχουν διφαινόλη Α , μια βλαβερή χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών φιαλών. διάφοροι τύποι επαναχρησιμοποιήσιμων μπουκαλιών που διατίθενται στην αγορά σήμερα. Μερικά είναι κατασκευασμένα από γυαλί, ενώ άλλα είναι κατασκευασμένα από πλαστικά χωρίς BPA, ενώ άλλα προτιμούν εναλλακτικές λύσεις από ανοξείδωτο χάλυβα. Παρόλο που τα περισσότερα μπουκάλια είναι τώρα κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας, χρειάζονται επίσης αντικατάσταση σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Αλήθεια, ξέρεις πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάς το επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι σου;

Σύμφωνα με τον Leanne Stapf, Διευθύνων Σύμβουλος του The Cleaning Authority,τα πλαστικά μπουκάλια νερού πρέπει να αντικαθίστανται περίπου μία φορά το χρόνο. Οι γυμναστές και άλλα άτομα με ενεργό τρόπο ζωής τείνουν να επιλέγουν ανοξείδωτο χάλυβα ή ανθεκτικά πλαστικά μπουκάλια νερού σε σύγκριση με μια γυάλινη παραλλαγή. Αν και το τελευταίο μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, το υλικό μπορεί να σπάσει εύκολα - σίγουρα δεν είναι κατάλληλο για λειτουργία.

Ο χρονισμός αντικατάστασης ενός μπουκαλιού μπορεί επίσης να εξαρτάται από τη χρήση, επομένως πρέπει να μάθεις να ελέγχεις το μπουκάλι σου κατά καιρούς για τυχόν φθορές.