Όταν είσαι στο νησί και ένα ρομπότ καθαρίζει το σπίτι σου!

Όταν είσαι στο νησί και ένα ρομπότ καθαρίζει το σπίτι σου!

Μα πόσο πιο high tech μπορεί να γίνει αυτό το καλοκαίρι;

Το ξεκίνημα του φετινού καλοκαιριού, με βρήκε να δίνω στον εαυτό μου μία ιδιαίτερα φιλόδοξη υπόσχεση. Ποια ήταν αυτή; Ότι θα το απολάμβανα στο έπακρο, αξιοποιώντας κάθε θερινό Σαββατοκύριακο και οργανώνοντας σε μηνιαία βάση σύντομες αποδράσεις σε νησιά, εξοχικά φίλων και πλαζ της Αττικής.

Βλέπεις είχα ανάγκη να βγω έξω, να έρθω ξανά σε επαφή με τη φύση, να επικοινωνήσω με την παρέα μου, χωρίς μια οθόνη να βρίσκεται ανάμεσά μας. Οργάνωσα, λοιπόν, το budget μου καταλλήλως και φρόντισα να αξιοποιώ κάθε αφορμή, για να φεύγω από το κλεινόν άστυ. Κάπως έτσι, κάθε Παρασκευή μετά το γραφείο ή κάθε πρωί Σαββάτου αφήνω το αθηναϊκό μου διαμέρισμα και με ένα backpack στην πλάτη, πηγαίνω για τις βουτιές ή τις θερινές μου εξορμήσεις.

«Και τι συμβαίνει το βράδυ της Κυριακής ή το πρωί της Δευτέρας, όταν επιστρέφεις στο σπίτι; Δεν χρειάζεται να κάνεις το meal prepping σου για το γραφείο; Δεν πρέπει να βάλεις σκούπα και να σφουγγαρίσεις; Πώς κλείνεις την πόρτα του σπιτιού σου, χωρίς να υπολογίζεις την κούραση της εβδομάδας και κυρίως, χωρίς να σκέφτεσαι τις υποχρεώσεις που αφήνεις πίσω σου και δη, τις δουλειές του σπιτιού», θα με ρωτήσεις.

Όχι, δεν έχω υπερδυνάμεις, ούτε έχω καταφέρει να μετατραπώ στην πιο «ζεν» εκδοχή του εαυτού μου. Στην πραγματικότητα, η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι πολύ πιο απλή από ό,τι πιστεύεις. Διότι όταν είσαι στο νησί και ξέρεις πως ένα ρομπότ καθαρίζει το σπίτι σου από άκρη σε άκρη, τότε το καλοκαίρι σου αναβαθμίζεται αυτομάτως.

robot2

Μα πόσο πιο high tech μπορεί να γίνει αυτό το καλοκαίρι;

Μετάτρεψε τις παρακάτω λέξεις σε εικόνες και θα με καταλάβεις. Μεσημέρι Σαββάτου και η ώρα της χαλάρωσης σε βρίσκει σε μία παραλία κάπου στο Αιγαίο. Μετά τη βουτιά στη θάλασσα, κάθεσαι αναπαυτικά στην ξαπλώστρα σου και κλείνεις τα μάτια. Η αλμύρα στα μαλλιά, το ζεστό χάδι του ήλιου, η άμμος στις άκρες των δαχτύλων σου. Δεν θα ήθελες να βρισκόσουν κάπου αλλού εκείνη τη στιγμή και ευτυχώς, έχεις μπροστά σου δύο ακόμη ημέρες, για να συνεχίσεις να απολαμβάνεις το ίδιο σκηνικό.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις συνεπώς, είναι να μην σκέφτεσαι από τώρα το ταξίδι της επιστροφής και δη, την εβδομάδα που σε περιμένει στο γραφείο ή τις δουλειές του σπιτιού που άφησες στη μέση, όταν έτρεχες να προλάβεις το πλοίο το βράδυ της Παρασκευής.

Βγάζεις, λοιπόν, το κινητό από την τσάντα θαλάσσης σου και μπαίνεις στο iRobot Home App*. Ήρθε η ώρα η Roomba και η Braava της iRobot να πιάσουν δουλειά και αρκεί το άγγιγμα της οθόνης του smartphone σου για να καθαρίσουν όποιο δωμάτιο και όποια γωνιά του σπιτιού θέλεις, ακόμη και την ώρα που βρίσκεσαι στο πιο απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου, απολαμβάνοντας την ηλιοθεραπεία σου.

Αυτά ακριβώς είναι τα «τυχερά» του να ζεις με τους πιο high tech συγκατοίκους. Διότι όταν ξέρεις ότι θα φύγεις από το σπίτι, αφήνοντας πίσω σου μια ηλεκτρική σκούπα και μία σφουγγαρίστρα ρομπότ, τότε είσαι σίγουρη πως όταν επιστρέψεις, θα το βρεις πεντακάθαρο.

robot3

Όταν η σκούπα σου γίνεται ο απόλυτος αντικαταστάτης σου

«Και πώς μπορείς να είσαι σίγουρη πως η ρομποτική σκούπα και η ρομποτική σου σφουγγαρίστρα θα καθαρίσουν ό,τι ακριβώς θέλεις, όσο εσύ είσαι εκτός σπιτιού;», θα αναρωτιέσαι.

Βλέπεις, τόσο η Roomba, όσο και η Braava, είναι αρκετά «έξυπνες», ώστε να αντιλαμβάνονται και να αναγνωρίζουν τα σημεία και τους χώρους στους οποίους πρέπει να εστιάζουν κάθε φορά, ενώ φυσικά, μπορείς και εσύ να ρυθμίζεις το πρόγραμμα καθαριότητας του σπιτιού, όπως θέλεις, χρησιμοποιώντας απλώς το κινητό σου, όπου και αν βρίσκεσαι.

Για να κατανοήσεις καλύτερα τι σημαίνει να συγκατοικείς με τις σκούπες και τις σφουγγαρίστρες της iRobot, να αναφέρω απλώς ότι η Roomba είναι εξοπλισμένη με το σύστημα Dirt Detect και έτσι, μέσω ακουστικών και οπτικών αισθητήρων, ανιχνεύει υπερβολικά βρόμικες περιοχές και εστιάζει σε αυτές, μέχρι να τις καθαρίσει τελείως. Ουσιαστικά, η Roomba μετατρέπεται στον απόλυτο αντικαταστάτη σου, όταν λείπεις από το σπίτι, αφού όχι μόνο μπορεί να συνδεθεί με όλες τις «έξυπνες» συσκευές του σπιτιού σου και να επικοινωνεί τόσο με την Alexa, όσο και με τη Google, αλλά την ίδια ώρα διαθέτει τεχνολογία που της επιτρέπει να χαρτογραφεί** κάθε χώρο και να καθαρίζει αποτελεσματικά εκεί που πρέπει. Όταν γεμίζει δε, επιστρέφει στη βάση της, αδειάζει μόνη της τον κάδο της*** και φυσικά, φορτίζει.

robot4

Όσο για τη Braava -και δη, τη ρομποτική σφουγγαρίστρα Braava jet m6 που διαθέτω- συνεργάζεται άψογα με τη Roomba, για να έχω κάθε φορά το πεντακάθαρο αποτέλεσμα που θέλω, χωρίς να κουραστώ και φυσικά, χωρίς καν να χρειάζεται να βρίσκομαι στο σπίτι. Να αναφέρω απλώς ότι διαθέτει τεχνολογία ψεκασμού ακριβείας και αυτόματης φόρτισης, ενώ μεταξύ άλλων, μαθαίνει να ξεχωρίζει τα διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού και με αυτόν τον τρόπο, μου δίνει τη δυνατότητα να επιλέγω ποιες συγκεκριμένες περιοχές θα καθαρίσει και πότε.

robot5

Αυτή ακριβώς είναι η απόλαυση που δίνει ώθηση στο καλοκαίρι μου, το να μπορώ να απολαμβάνω τις χαλαρές στιγμές που έχω ανάγκη φέτος, με τον πλέον ανέμελο τρόπο, δηλαδή χωρίς να σκέφτομαι τις δουλειές του σπιτιού και όλα τα «πρέπει» που συνοδεύουν την ενήλικη ζωή. Είτε λατρεύεις την τεχνολογία, είτε όχι, το σίγουρο είναι πως όταν μπορεί να κάνει την καθημερινότητά σου πιο εύκολη και ξεκούραστη, αξίζει την προσοχή σου. Δοκίμασε να κάνεις, λοιπόν, μία online περιήγηση στην ιστοσελίδα της iRobot για να ανακαλύψεις και εσύ τις tech «συγκατοίκους», που θα σε κάνουν να ξεχάσεις τι σημαίνει σκούπισμα και σφουγγάρισμα -και θα με θυμηθείς!

*Τα περισσότερα Roomba της iRobot διαθέτουν το app

**Δεν διαθέτουν όλα τα Roomba τη δυνατότητα χαρτογράφησης

***Λειτουργία αυτόματης εκκένωσης του κάδου συλλογής στο Clean Base Station διαθέτουν όλα τα μοντέλα + τα οποία περιλαμβάνουν κάδο