5 πράγματα που θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή σου στο συγύρισμα

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
5 πράγματα που θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή σου στο συγύρισμα

Είναι πολύ πιο εύκολο απ' όσο νομίζεις να κρατάς το σπίτι σου καθαρό και τακτοποιημένο.

Πάντα η καθαριότητα ήταν μια εμμονική συνήθεια για μένα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να καθαρίζω και να αναδιοργανώνω το σπίτι μου. Τώρα όμως με τους τρελούς χρόνους εργασίας, με δύο παιδιά στο σπίτι (κι έναν σκύλο) τα πράγματα έχουν αρχίσει να περιπλέκονται!

Το συγύρισμα και η οργάνωση όλων των πραγμάτων μέσα στο σπίτι έχει αρχίσει να πέφτει στο περιθώριο ανάμεσα σε γεμάτα ωράρια και ολοένα διευρυνόμενες λίστες υποχρεώσεων. Δεδομένου ότι ξέρω ότι καθημερινά τρέχουμε όλοι ασταμάτητα, έχω καταλήξει σε μερικά μικρά κόλπα για να κρατήσω το σπίτι μου όσο οργανωμένο γίνεται, χωρίς να ξοδεύω πολύ χρόνο.

8 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να οργανώνεις καλύτερα την καθημερινότητά σου

Αυτές οι συνήθειες μου δίνουν τη δυνατότητα να είμαι πιο οργανωμένη, ακόμη και όταν μέσα στο σπίτι εύκολα μπορεί να επικρατήσει ο χαμός. Με αυτές τις 5 συνήθεις, έχω την ακαταστασία μου υπό έλεγχο. Δοκίμασέ τες κι εσύ. Λειτουργούν!

1. Τακτοποίησε τα πάντα που κουβαλάς στις τσάντες σου όταν επιστρέψεις στο σπίτι

Το να βγάζω από την τσάντα μου αμέσως μόλις φτάσω στο σπίτι όλα όσα χρειάζονται τακτοποίηση αποτελεί το ιερό δισκοπότηρο για μένα. Από την τσάντα που καθημερινά μεταφέρω το φαγητό μου για το γραφείο, μέχρι την τσάντα με το organizer και τον υπολογιστή, όλα πρέπει να μπουν αμέσως στη θέση τους.

2. Καθάρισε την κουζίνα όσο ετοιμάζεται ο καφές σου

Αν αγαπάς τα ζεστά ροφήματα, μπορείς όση ώρα περιμένεις να ζεσταθεί το νερό για το τσάι σου, να καθαρίσεις τον νεροχύτη σου ή να πλύνεις ένα ποτήρι. Μπορεί να θέλεις να καθαρίσεις τον πάγκο ή να τακτοποιήσεις τα μπαχαρικά που βλέπει μόνιμα μπροστά σου συνεχώς ανακατεμένα. Κάθε πρωί, αφιερώνω λίγα λεπτά για να βάλω τα πλυμένα πιάτα στο ντουλάπι ή να καθαρίσω οτιδήποτε έχει απομείνει από το προηγούμενο βράδυ. Φροντίζω να έχει καθαριστεί η κουζίνα (σε λίγα μόλις λεπτά!) πριν πιω τον καφέ μου. Μόνο έτσι τον απολαμβάνω!

3. Βάλε τα πράγματα στη θέση τους όταν γυρνάς από το super market


https://www.instagram.com/p/B09N392H7WQ

Και δεν είναι μόνο τα ψώνια. Αν κάνεις αυτή τη διαδικασία κάθε φορά που βγάζεις κάτι από τη θέση του (το βιβλίο που πήρε για να διαβάσεις, το φορητό τηλέφωνο από τη βάση του, τα σκουλαρίκια που έβγαλες όταν ξεντύθηκες, το στυλό που πήρες από την μολυβοθήκη για να γράψεις κάτι), τότε όλα θα βρίσκονται πάντα στη θέση τους!

Το μυστικό είναι ότι όταν τελειώνεις κάτι που κάνεις, πρέπει να το ξανατοποθετείς εκεί που ανήκει.

4. Πλύνε τα πιάτα αμέσως μετά το φαγητό

Ξέρω ότι το να πλύνεις τα πιάτα ειδικά μετά από την ετοιμασία ενός μπελαλίδικου φαγητού, ίσως είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις. Ωστόσο, είναι καλύτερο να πλένεις τα πιάτα όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε το φαγητό να μην κολλάει στις κατσαρόλες. Επειδή είμαι ο τύπος του ανθρώπου που χρειάζεται πάντα επιδόρπιο, έχω ενσωματώσει το καθάρισμα στη ρουτίνα του γλυκού μου. Αφού φτιάχνω και απολαμβάνω το δείπνο, επιστρέφω στην κουζίνα για να πλύνω ό,τι κατσαρόλες και τηγάνια χρησιμοποίησα εκείνο το βράδυ. Ενώ πλένω, κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα βγάζω το γλυκάκι από το ψυγείο (συνήθως είναι λίγο παγωτό) μέχρι να λιώσει. Μέχρι να τρίψω την τελευταία μου κατσαρόλα, το παγωτό έχει φτάσει στην σωστή θερμοκρασία για να το απολαύσω!

5. Διάλεξε τα ρούχα σου από την Κυριακή

Το παρατήρησα! Κάθε φορά μου παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο για να ετοιμαστώ το πρωί, και όλα αυτά λόγω των ρούχων μου. Φοραω ένα πουκάμισο, συνειδητοποιώ ότι δεν ταιριάζει με τη φούστα μου, οπότε δοκιμάζω κάτι άλλο. Κάθε πρωί η ίδια ιστορία. Και πριν καλά καλά το καταλάβω, έχουν περάσει 15-20 λεπτά με επίκεντρο το ντύσιμό μου. Έτσι λοιπόν δοκίμασα να σετάρω τα ρούχα μου από την Κυριακή. Κάνω εικόνα τι θα βάλω κάθε μέρα και σχεδιάζω τα αξεσουάρ μου! Έτσι δεν βλέπω ποτέ αυτή την ατελείωτη στίβα με ρούχα πεταμένα από εδώ κι από εκεί στο δωμάτιο.