Το laundry stripping είναι το νέο trend για πραγματικά καθαρά ρούχα! Θα εντυπωσιαστείς

Ιωάννα Τζανή
Το laundry stripping είναι το νέο trend για πραγματικά καθαρά ρούχα! Θα εντυπωσιαστείς

Η διαδικασία μάς βοηθά να δούμε τα ρούχα, τα σεντόνια και τις πετσέτες μας να καθαρίζουν πραγματικά!

Η ζωή προχωρά και οι μέθοδοι για τις δουλειές του σπιτιού αλλάζουν, κάνοντάς τες πιο αποτελεσματικές από ποτέ.

Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο των νοικοκυρών έχει μπει το... πλύσιμο των ρούχων, το οποίο με τη νέα μέθοδο καθαρισμού laundry stripping δε θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο!

katharistika4

3 DIY καθαριστικά για το σπίτι σου- Θα τα φτιάξεις πανεύκολα!

Η τάση αυτή έχει γίνει το απόλυτο trend στο TikTok και από τη στιγμή που η Lauren Elms ανέβασε τον περασμένο χρόνο στον προσωπικό της λογαριασμό ένα βίντεο στο οποίο μουλιάζει τις πετσέτες της στην μπανιέρα, δημιουργήθηκε ένα πανεθνικό κίνημα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την κωδική ονομασία «laundry stripping».

Τον τελευταίο χρόνο, το hashtag #laundrystripping έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 134 εκατομμύρια προβολές στο TikTok!

Πραγματικά, είναι απολύτως κατανοητός ο λόγος που η μέθοδος μουλιάσματος των ρούχων έχει γίνει viral - οι TikTokers δείχνουν μπανιέρες γεμάτες με θολό καφέ νερό αφού αφήσουν τα «καθαρά» ρούχα να μουλιάσουν για μερικές ώρες.

Το γεγονός αυτό έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να αναρωτιούνται πόσο καλά καθαρίζουν τελικά τα σεντόνια και οι πετσέτες τους στο πλυντήριο!


https://www.instagram.com/p/CA5coFhnOKP/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πάμε, όμως, να μάθουμε περισσότερα για αυτή τη μέθοδο που έχει ξετρελάνει - αλλά και σοκάρει - τις νοικοκυρές του TikTok!

Τι είναι το laundry stripping;

Πρόκειται για μία μέθοδο μουλιάσματος με σκοπό τον καλύτερο καθαρισμό των ρούχων και συγχρόνως την απομάκρυνση των υπολειμμάτων από απορρυπαντικό, σκληρό νερό, λάδια σώματος και μαλακτικό υφασμάτων, το οποίο απλά δεν μπορούμε να κάνουμε χρησιμοποιώντας το πλυντήριο.

Βήμα προς βήμα πώς να ακολουθήσεις τη μέθοδο laundry stripping


1. Γεμίζουμε την μπανιέρα με νερό σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Χρησιμοποιούμε για μεζούρα μία κούπα του καφέ.



2. Προσθέτουμε:



  • 1/4 ενισχυτικό πλύσεως
  • 1/4 σόδα πλύσεως
  • 1/2 απορρυπαντικό

3. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τελείως.


4. Μουλιάζουμε τις πετσέτες και τα σεντόνια μας στην μπανιέρα και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσει το νερό, κάτι που συνήθως διαρκεί τουλάχιστον τέσσερις ώρες.

5. Ανακατεύουμε περιστασιακά.

6. Στραγγίζουμε το θολό νερό και, στη συνέχεια, ρίχνουμε τις πετσέτες και τα σεντόνια στο πλυντήριο για έναν κανονικό κύκλο πλύσης, χωρίς όμως να βάλουμε απορρυπαντικό.



Αξίζει τον κόπο;

Το laundry stripping δεν είναι πάντα απαραίτητο. Άλλωστε μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στα ρούχα, για αυτό και οι ειδικοί προτείνουν μερικούς καλύτερους τρόπους για την αποφυγή συσσώρευσης υπολειμάτων από τις ανεπιθύμετες ουσίες.

Αυτό που σίγουρα βοηθά είναι να μη γεμίζουμε ασφυκτικά με ρούχα τον κάδο του πλυντηρίου, όπως και να χρησιμοποιούμε την ενδεδειγμένη ποσότητα απορρυπαντικού.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία διαδικασία που ικανοποιεί περισσότερο τον ψυχολογικό τομέα, βλέποντας τα ρούχα μας να καθαρίζουν, κάτι που μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης για την υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Oops! Έπεσε περισσότερο αλάτι στο φαγητό σου; Πώς θα το ισορροπήσεις

5 τρόποι για να γίνεις η καλύτερη νοικοκυρά, εύκολα και χωρίς κόπο!