Τα 3 σημεία του σπιτιού που οι millennials δεν… καθαρίζουν σχεδόν ποτέ

Τα 3 σημεία του σπιτιού που οι millennials δεν… καθαρίζουν σχεδόν ποτέ

Παρόλο που χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά για να… λάμψουν οι συγκεκριμένες επιφάνειες, η Gen Y δεν τις αγγίζει!

Οι millennials, οι άνθρωποι που γεννήθηκαν μεταξύ 1980 και 2000, μπορεί να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος και την ψυχική υγεία τους, συγκριτικά με παλαιότερες γενιές, όμως… δείχνουν να μην τα πηγαίνουν καλά με την καθαριότητα του σπιτιού.

Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύει πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ και στην οποία συμμετείχαν 1000 άτομα ηλικίας από 25 ως 40 ετών. Το 43% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε πως η καθαριότητα του σπιτιού δεν είναι το ατού τους, ενώ αποκάλυψε πως υπάρχουν τρία σημεία στο σπίτι τα οποία δεν καθαρίζουν (σχεδόν) ποτέ!

skoni

Γιατί η σκόνη συσσωρεύεται τόσο γρήγορα όταν καθαρίζεις; Όλα όσα πρέπει να κάνεις

Τα 3 τζιζ-σημεία του σπιτιού για τους millennials

#1 Το φίλτρο του πλυντηρίου πιάτων

Το φίλτρο του πλυντηρίου πιάτων είναι αυτό που φιλτράρει το νερό από υπολείμματα τροφίμων, τα οποία καταλήγουν στην αντλία αποχέτευσης. Έτσι, αποφεύγεται η φραγή και η καταστροφή της αντλίας αποχέτευσης και άρα το πλυντήριο λειτουργεί σωστά.



Αν, βέβαια, γίνεται συχνή χρήση του πλυντηρίου και το φίλτρο δεν καθαρίζεται, τότε… η διάρκεια ζωής του σίγουρα είναι περιορισμένη. Οι millennials φαίνεται να μην το έχουν κατά νου αυτό, αφού ξεχνούν ή και δεν πλένουν ποτέ το φίλτρο του πλυντηρίου πιάτων, το οποίο – σύμφωνα με ειδικούς- θα πρέπει να καθαρίζεται δυο φορές τον μήνα. Πώς;

Αφαιρώντας το, θα το μουλιάσεις μέσα σε ζεστό νερό και σαπούνι, θα τρίψεις με ένα σφουγγάρι, θα ξεπλύνεις καλά και θα το βάλεις πάλι μέσα στο πλυντήριο.

#2 Το εσωτερικό του φούρνου

Σύμφωνα με έρευνα, το 19% των millennials δεν έχουν καθαρίσει ποτέ το εσωτερικό του φούρνου, ενώ το 27% το κάνει μόνο κάθε έξι μήνες.



Και να πεις ότι είναι δύσκολο; Οι ειδικοί προτείνουν να καθαρίζεται ο φούρνος με το εξής DIY μείγμα: ½ κούπα μαγειρική σόδα, 1 κουταλιά υγρό πιάτων και μια κούπα καυτό νερό. Με αυτό το απορρυπαντικό μπορείς να τρίβεις τον φούρνο εσωτερικά, να αφήσεις το μείγμα για 15 λεπτά κι έπειτα να ξεπλύνεις. Τόσο απλά!

#3 Κεφαλή του ντους

Το 36% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν καθαρίζει ποτέ την κεφαλή του ντους, ενώ ένας στους τέσσερις ισχυρίστηκε ότι το κάνει δυο φορές τον χρόνο.

Θα πεις εύλογα… Αφού πέφτει νερό και καθαρίζεται! Δεν είναι έτσι. Τα υπολείμματα σαπουνιού και τα μεταλλικά στοιχεία του νερού μπορούν να φράξουν την κεφαλή με αποτέλεσμα να ρέει λιγότερο νερό.

kefali ntous

Κι αν αναρωτιέσαι πώς καθαρίζει είναι πολύ απλό. Γέμισε μια σακούλα μηλόξυδο, δέσε τη γύρω από την κεφαλή του ντους με ένα λαστιχάκι και άσε τη να μουλιάσει για 12 ώρες. Με μια παλιά οδοντόβουρτσα, στο τέλος, τρίψε καλά την κεφαλή να φύγουν και οι τελευταίες βρωμιές και άνοιξε τη βρύση να τρέξει νερό. Έτοιμη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

4 πράγματα που πρέπει να πετάξεις από το σπίτι σου αμέσως

Είσαι μανιακή με την καθαριότητα; Δες 3 tips για ακόμη πιο καθαρό σπίτι