Κάτι ξεχνάς! 6 αντικείμενα του σπιτιού που σχεδόν… ποτέ δεν καθαρίζεις

Κάτι ξεχνάς! 6 αντικείμενα του σπιτιού που σχεδόν… ποτέ δεν καθαρίζεις

Μην ασχολείσαι μόνο με το σφουγγάρισμα και το ξεσκόνισμα του σπιτιού!

Όταν μια νοικοκυρά λέει ότι σήμερα… είναι μέρα φασίνας εννοεί σίγουρα τα προφανή: το σφουγγάρισμα όλου του σπιτιού, το ξεσκόνισμα, την καθαριότητα των τζαμιών, το πλυντήριο ρούχων και το άπλωμα.

Αν κι εσύ εννοείς μόνο αυτά, πρόσεχε μη σου πουν ότι κάνεις… όσα βλέπει η πεθερά. Γιατί το λέμε αυτό; Διότι σε κάθε σπίτι και σχεδόν όλες μας ξεχνάμε να καθαρίσουμε 6 συγκεκριμένα αντικείμενα, τα οποία – μάλιστα- είναι εστίες σκόνης και βρωμιάς.

KOUZINA n26

Τα 3 σημεία του σπιτιού που οι millennials δεν… καθαρίζουν σχεδόν ποτέ

Είσαι έτοιμη να τα ανακαλύψεις και να τα βάλεις την επόμενη φορά που θα κάνεις γενική καθαριότητα στο πρόγραμμα;

Τα 6 αντικείμενα που σίγουρα… ξεχνάς να καθαρίσεις

#1 Επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για ψώνια

Είναι σημαντικό να πλένεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις υφασμάτινες τσάντες για τα ψώνια σου μιας και μέσα σε αυτές μεταφέρεις διαφόρων ειδών προϊόντα. Για να μην αναπτυχθούν, λοιπόν, βακτήρια μπορείς να βάζεις τις υφασμάτινες τσάντες στο πλυντήριο και να γίνονται… λαμπίκο!

via GIPHY

#2 Θήκες οδοντόβουρτσας

Η θήκη της οδοντόβουρτσας μπορεί με το πέρασμα του χρόνου να γεμίσει μούχλα ή και άλατα. Βάζε τη, λοιπόν, πού και πού στο πλυντήριο πιάτων ή πλένε τη με σαπουνάδα, ώστε πάντα να είναι καθαρή και κατ’ επέκταση να μη βρωμίζει την οδοντόβουρτσά σου.

#3 Σιφόνι νεροχύτη

Αν παρατηρήσεις μια άσχημη μυρωδιά από το μπάνιο ή την κουζίνα, δες το σιφόνι. Εκεί λογικά βρίσκεται το πρόβλημα! Πώς να το πλύνεις; Με σαπούνι για τα πιάτα ή με αλάτι, λεμόνι και ξύδι!

#4 Φίλτρα air condition και απορροφητήρα

Ένας από τους καλύτερους και πιο εύκολους τρόπους να βελτιώσεις την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σου είναι να πλένεις πού και πού τα φίλτρα του κλιματιστικού.

Επίσης, καλό είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα να καθαρίζεις και τα φίλτρα του απορροφητήρα, μιας και εκεί παγιδεύονται σωματίδια μαγειρικού λίπους και σκόνη.



#5 Πλυντήριο πιάτων

Μια φορά τον μήνα καθάρισε και το πλυντήριο πιάτων σου. Πώς; Βάλε το απορρυπαντικό και προγραμμάτισε για πλύση το πλυντήριο… άδειο. Έτσι, θα απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα τροφών και από τα φίλτρα του πλυντηρίου και από τις αποχετεύσεις.

#6 Ηλεκτρικές σκούπες και σφουγγαρίστρες

Οι σφουγγαρίστρες μαζεύουν βρωμιά και σκόνη, οπότε μετά το τέλος της… δουλειάς τους θέλουν κι αυτές πλύσιμο.

Το ίδιο και οι ηλεκτρικές σκούπες! Φρόντισε, λοιπόν, πού και πού να αλλάζεις τις σακούλες από την ηλεκτρική σκούπα και να την ξεσκονίζεις εσωτερικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ