Τα 6 σημεία του σπιτιού που προκαλούν δυσάρεστες μυρωδιές

Τα 6 σημεία του σπιτιού που προκαλούν δυσάρεστες μυρωδιές

Μόνο αν βρεις από πού προέρχονται οι δυσάρεστες μυρωδιές θα μπορέσεις να έχεις ένα καθαρό και μυρωδάτο σπίτι!

Οι διαφημίσεις της τηλεόρασης, με τις νοικοκυρές που απολαμβάνουν τη φρέσκια μυρωδιά του σπιτιού τους και νιώθουν χαρούμενες με την καθαριότητα του χώρου… μοιάζει όαση και μακρινό όνειρο για σένα. Ψάχνεις, ψάχνεις και ξαναψάχνεις να δεις γιατί υπάρχει μια μυρωδιά μούχλας στο σπίτι, γιατί οι οσμές δεν εξαφανίζονται όσο κι αν καθαρίζεις!

Σου έχουμε νέα! Εσύ κάνεις το λάθος. Για την ακρίβεια, κοιτάς στα λάθος σημεία και έχεις αφήσει άλλα να αναπτύσσουν μούχλα και βρωμιά κάνοντας την ατμόσφαιρα όχι και τόσο ευχάριστη.

fyta1

Ένα βάζο και νερό αρκούν! 5 φυτά που μπορείς να φυτέψεις για να ομορφύνεις τον χώρο σου

Δες, λοιπόν, ποια 6 σημεία του σπιτιού σου χρειάζονται φρεσκάρισμα και καθάρισμα και απαλλάξου – επιτέλους- από τη δυσοσμία!

Τα 6 σημεία του σπιτιού που ίσως… μυρίζουν περίεργα

#1 Ο κάδος απορριμμάτων

Ναι, είναι ένα προφανές σημείο από το οποίο μπορεί να έρχονται ανεπιθύμητες μυρωδιές. Μήπως, όμως, ακριβώς για αυτόν τον λόγο δεν ασχολήθηκες με τον κάδο απορριμμάτων; Κάν’το τώρα και καθάρισε τον κάδο με απορρυπαντικά, ώστε να απομακρυνθεί κάθε δυσοσμία!

via GIPHY

#2 Το κατοικίδιό σου

Για να μη συμβαίνει αυτό κάνε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπάνιο το pet σου, αλλά συγχρόνως πλένε και το μέρος όπου κοιμάται.

#3 Τα νωπά ρούχα σου

Αν, για παράδειγμα, έγινες μούσκεμα στη βροχή ή αν ίδρωσες κι έριξες τα ρούχα στο καλάθι με τα άπλυτα, τότε σίγουρα από εκεί θα έρθει μια όχι και τόσο ευχάριστη μυρωδιά. Γιατί; Διότι μέσα σε αυτό το περιβάλλον υγρασίας θα αναπτυχθούν πολλά βακτήρια και κατ’ επέκταση θα δημιουργηθεί ανεπιθύμητη οσμή.

#4 Το κρεβάτι σου

Σκέψου ότι τα λάδια και οι κρέμες που απλώνεις στο σώμα σου ανακατεύονται με τα σεντόνια και… σε συνδυασμό με τη σκόνη δημιουργείται ένα «κοκτέιλ» οσμών. Ποια είναι η λύση; Να αλλάζεις μία με δύο φορές την εβδομάδα τα σεντόνια σου!

#5 Το μπροστινό σημείο του πλυντηρίου ή το συρτάρι απορρυπαντικού

Εκεί είναι πολύ πιθανό να έχει συσσωρευτεί μούχλα.



#6 Το πλυντήριο πιάτων

Το ζεστό, υγρό περιβάλλον είναι «παράδεισος» για τη μούχλα. Πού και πού, λοιπόν, βάλε σε πλύση με απορρυπαντικό το πλυντήριο, αλλά… άδειο! Για να πλυθεί καλά από γωνιά σε γωνιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ