Κάθε πότε πρέπει να πλένεις τα μαξιλάρια (όχι τόσο συχνά όσο νομίζεις!)

Κάθε πότε πρέπει να πλένεις τα μαξιλάρια (όχι τόσο συχνά όσο νομίζεις!)

Εκτός από τη συχνότητα πλυσίματος και ο τρόπος που θα το κάνεις έχει μεγάλη σημασία!

Και έρχεται εκείνη η στιγμή που σκέφτεσαι να τα κάνεις όλα στο σπίτι, να το κάνεις δηλαδή λαμπίκο. Σφουγγάρισμα, ξεσκόνισμα, ηλεκτρική σκούπα, τζάμια, κουρτίνες, έπιπλα… Τα έχεις βάλει όλα σε πρόγραμμα και ένα-ένα τα καθαρίζεις. Μήπως, όμως, έχεις ξεχάσει κάτι; Μήπως πέρασαν αντικείμενα μπροστά από τα μάτια σου κι εσύ ποτέ δεν τα είδες; Ε, ναι! Έκανες μια μικρή… «προσπέραση» στα μαξιλάρια σου!

leyka sentonia copy

Αυτός είναι ο λόγος που αγαπάμε τα λευκά σεντόνια (+ το hack για να τα κάνεις λευκότερα)

Κάθε πότε πρέπει να πλένεις τα μαξιλάρια

Η αλήθεια είναι ότι όλες λίγο-πολύ αμελούμε την καθαριότητα των μαξιλαριών. Τα τινάζουμε λίγο και νομίζουμε πως τελείωσε η υπόθεση. Είναι καθαρά! Δεν είναι έτσι, όμως, τα πράγματα. Όπως και στα σεντόνια, έτσι και στα μαξιλάρια συγκεντρώνονται μικρόβια και βακτήρια, τα οποία μπορούν να κάνουν κακό τόσο στην επιδερμίδα όσο και στα μαλλιά.


via GIPHY


Τι σου είναι, λοιπόν, να τα πλένεις κάθε 3 μήνες; Ναι, αυτή είναι η συχνότητα που πρέπει να πλένεις τα μαξιλάρια σου. Δεν είναι και πολύ απαιτητικό task… Δεν χρειάζεται κάθε εβδομάδα ή μήνα να ασχολείσαι με τα μαξιλάρια. Οι αλήθειες να λέγονται!

Πώς θα πλύνεις τα μαξιλάρια

Υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να πλύνεις σωστά τα μαξιλάρια:

#1 Διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες πλυσίματος των μαξιλαριών, ώστε να είσαι σίγουρη πως τα μαξιλάρια σου μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο ρούχων χωρίς να καταστραφούν.

#2 Βάλε τα μαξιλάρια στο πλυντήριο, τοποθετώντας δύο μαζί στον κάδο, ώστε να είναι ισορροπημένο το βάρος πλύσης.



#3 Πρόσθεσε μικρή ποσότητα υγρού απορρυπαντικού και όρισε το κατάλληλο πρόγραμμα του πλυντηρίου, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις οδηγίες πλύσης που διάβασες στα μαξιλάρια σου.

#4 Μετά την πλύση, πέρασε τα μαξιλάρια 2 φορές από το πρόγραμμα ξεβγάλματος, ώστε να μη μείνουν υπολείμματα απορρυπαντικού πάνω τους και σου δημιουργηθεί κάποια αλλεργία ή ενόχληση κατά τον ύπνο.

#5 Άπλωσε στην απλώστρα τα μαξιλάρια και άσε τα να στεγνώσουν εντελώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ