Στρες, ημικρανίες, πόνοι περιόδου: Τα αιθέρια έλαια που θα σε ανακουφίσουν

Νατάσσα Σχοινά
Στρες, ημικρανίες, πόνοι περιόδου: Τα αιθέρια έλαια που θα σε ανακουφίσουν

Μερικές φορές, η φύση μπορεί να προσφέρει τη λύση που ζητάς στα καθημερινά σου προβλήματα.

Η καθημερινότητα είναι γεμάτη με πολλές πιέσεις. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Το στρες, είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι, είναι εκεί. Αν μη τι άλλο, σε μία μορφή ανησυχίας για να γίνουν όλα στην ώρα τους.

Πέρα από το ψυχολογικό κομμάτι της υπόθεσης, όμως, το σώμα σου θα αντιδράσει. Αναμενόμενο και πολύ συχνό φαινόμενο. Ως αποτέλεσμα, πονοκέφαλοι και ημικρανίες είναι πολύ πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους.

Διώξε το άγχος και το στρες μέσα σε 20 λεπτά με αυτές τις απλές ασκήσεις (video)



Η φυσική απάντηση στον πόνο

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αντίδρασή σου είναι να σπεύσεις να προμηθευτείς ένα αναλγητικό. Φυσικά και θα επιτελέσει τη δουλειά του εξαιρετικά, όμως, ενίοτε θες απλώς να δοκιμάσεις μία πιο φυσική εναλλακτική.

Τα αιθέρια έλαια στην καθημερινότητά σου

Τα αιθέρια έλαια έρχονται κατευθείαν από τη φύση για να απαντήσουν σε αυτό ακριβώς το αίτημα. Σε καμία περίπτωση αυτό δε σημαίνει ότι με το που αναδύεται ελαφρώς η μυρωδιά τους ξαφνικά σού περνούν όλα. Ωστόσο, μερικά αιθέρια έλαια φημίζονται για τη μεγάλη τους βοήθεια στην ανακούφιση του πόνου.

Πόνοι περιόδου: 4 tips για να μη μείνεις κουλουριασμένη στο κρεβάτι

Σκέψου ότι μέχρι και οι πόνοι περιόδου -ναι, αυτή η ενοχλητική μάστιγα που άλλες τις «θερίζουν» και από άλλες περνάνε απαρατήρητοι- έχουν την απάντησή τους στη φύση. Οι αναλγητικές ιδιότητες των στοιχείων τους είναι πέρα για πέρα ορατές, ακόμα και μέσα από επιστημονικές μελέτες.



Τι να δοκιμάσεις

Μέντα και ευκάλυπτος: Ανακούφιση του στρες, του άγχους και των ημικρανιών.

Χαμομήλι: Ανακούφιση από πόνους περιόδου.

Worth a shot!