3 DIY αρωματικά με κίτρο για να μοσχομυρίσει ο χώρος σου

3 DIY αρωματικά με κίτρο για να μοσχομυρίσει ο χώρος σου

Απλά, εύκολα και χωρίς καθόλου χημικά.

Το σπίτι μας είναι το μέρος όπου χαλαρώνουμε μετά από μια κουραστική ημέρα, παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Δυστυχώς ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα κάθε νοικοκυράς είναι ότι οι εσωτερικοί χώροι δεν έχουν πάντοτε καθαρό αέρα.

Οι οσμές της κουζίνας ή του μπάνιου είναι συχνά πολύ δυσάρεστες ενώ τείνουν να εξατμίζονται δύσκολα. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα και δεν είναι άλλη από τα φυσικά αρωματικά χώρου. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου 3 πανεύκολες diy συνταγές που αξίζει να δοκιμάσεις για να μυρίζει τέλεια κάθε γωνιά του χώρου σου.

Πόσο διαρκούν;;

Tα συγκεκριμένα φυσικά αρωματικά χώρου διαρκούν 3-4 ημέρες, ανάλογα με τη βάση των εσπεριδοειδών που θα χρησιμοποιήσεις. Μπορείς επίσης αντί για κλασικό αλάτι να δοκιμάσεις να προσθέσεις αλάτι Ιμαλαΐων που θα δώσει ένα πολύ ωραίο χρώμα.

ARWMATIKA SPITIOU

Τέρμα οι δυσάρεστες οσμές! 6 hacks για να μοσχοβολά κάθε γωνιά του σπιτιού σου

3 DIY αρωματικά χώρου με κίτρο

https://www.instagram.com/p/CM9UtYtnHLF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

1) Αρωματικό orange spice

1 ολόκληρο πορτοκάλι
12 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας
1 κουταλιά της σούπας ολόκληρα γαρίφαλα
1 φλιτζάνι χοντρό θαλασσινό αλάτι

Κόψε το πορτοκάλι στη μέση και αφαίρεσε το εσωτερικό του. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψετο θαλασσινό αλάτι, το αιθέριο έλαιο κανέλας και το γαρύφαλλο. Ρίξε με κουτάλι το μείγμα στη φλούδα πορτοκαλιού και τοποθέτησε τα μισά σε διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού. Αντικατέστησε κάθε 3-4 ημέρες ή νωρίτερα εάν δεις σημάδια μούχλας.

citrus1

2) Aρωματικό με grapefruit

1 γκρέιπφρουτ ολόκληρο
18 σταγόνες αιθέριο έλαιο κέδρου
3 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
1 1/2 φλιτζάνι χοντρό θαλασσινό αλάτι

Κόψε το γκρέιπφρουτ στη μέση και αφαίρεσε το εσωτερικό του. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το θαλασσινό αλάτι, το αιθέριο έλαιο κέδρου και τα φύλλα φασκόμηλου. Ρίξε με κουτάλι το μείγμα στη φλούδα του γκρέιπφρουτ και τοποθέτησε τα μισά του grapefruit σε διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού.

3) Αρωματικό με λεμόνι και βανίλια

1 ολόκληρο λεμόνι
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου
2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι χοντρό θαλασσινό αλάτι

Κόψε το λεμόνι χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι και ένα κουτάλι για να αφαιρέσεις το εσωτερικό του. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το θαλασσινό αλάτι, το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου και το εκχύλισμα βανίλιας. Γέμισε με το μείγμα το λεμόνο και τοποθετήσέ το σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού.

Πηγή κεντρικής: rohina



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: