Όσα βλέπει η πεθερά! 5 σημεία που χρειάζονται καθάρισμα όταν έχεις καλεσμένους

Όσα βλέπει η πεθερά! 5 σημεία που χρειάζονται καθάρισμα όταν έχεις καλεσμένους

Μην καθαρίζεις τα πάνω πάνω... 5 σημεία στο σπίτι χρειάζονται σίγουρα καλό καθάρισμα πριν φτάσουν οι επισκέπτες σου.

Μπορεί οι φίλοι και η οικογένειά σου να σε δέχονται όπως είσαι (ναι, ακόμη και με την ακαταστασία σου), όμως δε σημαίνει πως ισχύει το ίδιο για όλους. Η αλήθεια είναι πως αυτοί που σ' αγαπούν δε σκέφτονται τη σκόνη που μπορεί να βρουν δίπλα στον καναπέ ή επάνω στη βιβλιοθήκη σου, όμως όταν κάνεις ένα κάλεσμα στο σπίτι πρέπει σίγουρα να καθαρίσεις εξονυχιστικά κάποια μέρη για να είναι καθαρά.

Δες το σαν μια καλή ευκαιρία να κάνεις ένα καλό καθαρισμό και να δώσεις μια ανανέωση στον χώρο σου. Από την άλλη μεριά είναι ωραίο να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση σε έναν συνάδελφο, έναν μακρινό συγγενή ή έναν νέο φίλο που πρώτη φορά έρχεται στο σπίτι σου. Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και -ειδικά τώρα που μπαίνει η άνοιξη- είναι απαραίτητη.

Άσε τα καινούρια! 5 second hand αντικείμενα που θα μεταμορφώσουν το σπίτι σου

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται -και να είναι- καθαρό για τους επισκέπτες σου. Μάλιστα ο χρόνος που αφιερώνεις στην οργάνωση και την τακτοποίησή του φανερώνει πως είσαι ενθουσιασμένη για την άφιξή τους. Ποια σημεία όμως πρέπει οπωσδήποτε να μην αμελήσεις και γιατί;

1.Η είσοδος


https://www.instagram.com/p/CbCXoHpMABq/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αναπόφευκτα, το σημείο όπου μπαίνεις και βγαίνεις κάθε μέρα είναι ένα σημείο που αφήνουμε τα παπούτσια, τα παλτό, τις τσάντες και αναπόφευκτα όλη τη βρωμιά. Είναι επίσης το σημείο όπου θα αφήνει την πρώτη εντύπωση στους καλεσμένους σου. Αφιέρωσε ένα λεπτό για να μαζέψεις και να αποθηκεύσεις τα πράγματα της οικογένειάς σου και, στη συνέχεια, βάλε μια γρήγορη ηλεκτρική σκούπα. Τόσο απλά!

2.Επιφάνειες μπάνιου

banio

Επειδή το μπάνιο είναι σίγουρα ένα μέρος του σπιτιού που σίγουρα θα επισκεφθούν έστω και μια φορά οι καλεσμένοι σου, θα πρέπει να καθαριστεί πολύ καλά. Ο νιπτήρας, η τουαλέτα, το πάτωμα και η ντουζιέρα σίγουρα πρέπει να είναι πεντακάθαρα. Τα ντουλάπια με τα προϊόντα περιποίηση, οι πετσέτες και τα αφρόλουτρα σίγουρα θα πέσουν στην αντίληψη κάποιου που θα επισκεφθεί το μπάνιο σου, συνεπώς καθάρισέ τα καλά.

3.Ο καναπές

kanapes

'Ενα άλλο σημείο που πιθανότατα δε γνωρίζεις ότι είναι βρώμικο είναι ο καναπές σου. Ειδικά αν έχεις κατοικίδια ή παιδιά, ο καναπές καλύπτεται γρήγορα από τρίχες, λεκέδες και ψίχουλα. Πριν φτάσουν οι καλεσμένοι σου αφράτεψε τα μαξιλάρια, δίπλωσε τις κουβέρτες και χρησιμοποίησε μια ηλεκτρική σκούπα χειρός για τα χνούδια.

4.Πάγκοι κουζίνας

koyzina

Όλοι φαίνεται να μαζεύονται πάντα στην κουζίνα, αλλά αν ο νεροχύτης σου είναι γεμάτος και οι πάγκοι σου καλυμμένοι από το χθεσινό βραδινό δείπνο, μπορεί να μην είναι και η καλύτερη ιδέα. Πριν καταφθάσουν οι καλεσμένοι σου καθάρισε πάγκους, τον νεροχύτη και τα εκτεθειμένα σημεία και τοποθέτησε ένα ωραίο βάζο με φρέσκα λουλούδια!

5.Ποτήρια Ποτού

potiriaaaaa

Ξέπλυνε τα γυάλινα ποτήρια σου πριν έρθουν οι καλεσμένοι γιατί όταν χρειαστεί να σερβίρεις λίγο κρασί, ένα θαμπωμένο ποτήρι δεν θα είναι και η καλύτερη ιδέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ