Ο σωστός καθαρισμός που χρειάζεται το σπίτι σου τώρα την άνοιξη

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Ο σωστός καθαρισμός που χρειάζεται το σπίτι σου τώρα την άνοιξη

Αντιμετώπισε τη νέα σεζόν με σωστό πρόγραμμα καθαριότητας και τακτοποίησης.

Η άνοιξη μπήκε και επίσημα! Εάν φοβάσαι τον καθαρισμό μετά από έναν μεγάλο και δύσκολο χειμώνα (ναι, δεν ήταν ο πιο εύκολος χειμώνας που θυμόμαστε) υπάρχουν οι καλύτερες συμβουλές καθαρισμού για την άνοιξη, για να τακτοποιήσεις και να φέρεις καθαρότητα και φρεσκάδα στο σπίτι σου.

Άραγε σε ποιους τομείς του σπιτιού χρειάζεται να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή; Από το να τακτοποιήσεις το ντουλάπι της κουζίνας σου μέχρι την αναδιάταξη των ντουλαπιών, υπάρχει ένας αλάνθαστος τρόπος για να οργανωθείς χωρίς να νιώθεις απογοήτευση από το αποτέλεσμα.

Μπήκε η άνοιξη! Εσύ πόσα από αυτά τα 5 σημεία του σπιτιού ξέχασες να καθαρίσεις;

Εδώ έχουμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την εξοικονόμηση χώρου στο σπίτι σου και τη δημιουργία γαλήνης μετά από ένα σωστό καθάρισμα.

1. Να είσαι ρεαλίστρια στο τι θες να κάνεις

Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα, όπως λέει και μια παροιμία, συνεπώς όλη αυτή η ακαταστασία και η σκόνη που επικρατεί μέσα στο σπίτι σου δεν θα εξαφανιστούν με τη μία. Ξεκίνα με μια λίστα με επίκεντρο τις εργασίες που προέχουν. Τα άλλα θα γίνονται σταδιακά.

2. Εστίασε σε ένα δωμάτιο τη φορά

Δεν μπορούν να γίνουν όλα ταυτόχρονα γι' αυτό αφιέρωσε κάθε φορά την προσοχή σου σ΄ένα δωμάτιο. Ξεκίνα να καθαρίζεις, να διπλώνεις τα ρούχα, να πετάς ό,τι σου είναι άχρηστο και να τακτοποιείς την κάθε γωνιά. Οι ειδικοί στο καθάρισμα προτείνουν να καθαρίζουμε κυριολεκτικά από πάνω προς τα κάτω, αν έχεις ένα σπίτι με πολλά επίπεδα. Επίσης, ξεκίνα κάθε δωμάτιο από την κορυφή καθαρίζοντας τα ταβάνια, τα παράθυρα, σκουπίζοντας τους τοίχους και στη συνέχεια καθαρίζοντας τα δάπεδα. Η επιλογή ενός σημείου εκκίνησης και η περιήγηση στο δωμάτιο σε κύκλο (που τελειώνει με το κέντρο του δωματίου) είναι επίσης χρήσιμο. Ακούγεται υπερβολικό, αλλά θα δεις ότι δεν θα μείνει κανένα σημείο που να μην έχει καθαριστεί.

3. Κράτα τα πράγματα μακριά από το οπτικό σου πεδίο αλλά προσβάσιμα όταν τα χρειάζεσαι

Η είσοδος είναι ο χώρος που βλέπεις όταν μπαίνεις σε ένα σπίτι και ο τελευταίος χώρος από τον οποίο περπατάς όταν φεύγεις. Προσθέτοντας αξεσουάρ στον χώρο του προθάλαμου, όπως ένα παλτό, γάντζους, έναν πάγκο, κάδους με ετικέτα, και μια κονσόλα μπορείς να έχεις τακτοποιημένα τα πάντα χωρίς να τα έχεις αποθηκεύσεις σε σημεία δύσκολα προσβάσιμα όταν τα χρειάζεσαι.

4. Επένδυσε σε κάδους αποθήκευσης υψηλής ποιότητας

Δεν χρειάζεται όλα να τα βάλεις στο πατάρι ή σε κάποιο ντουλάπι της αποθήκης. Τα καλής ποιότητας κουτιά αποθήκευσης (θα βρεις αμέτρητα στυλ στο εμπόριο) μπορούν να συνδυάσουν τη λειτουργία και το στυλ σε πλήρη αρμονία. Χειροποίητα κατασκευασμένα με πολυτελή υλικά μπορούν να χαρίσουν μια τέλεια διακοσμητική πινελιά στον χώρο και να έχεις χρηστικότητα και φινέτσα, 2 σε 1!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις τα ντουλάπια στην κουζίνα σου;

5 έξυπνα tips για να καθαρίσεις εξονυχιστικά το σπίτι σου, εύκολα και γρήγορα