Μυρίζει άσχημα το σπίτι; 5 σημεία που πρέπει να κοιτάξεις

Μυρίζει άσχημα το σπίτι; 5 σημεία που πρέπει να κοιτάξεις

Ανακάλυψε τις προβληματικές εστίες που προκαλούν δυσοσμία στο χώρο σου.

Καθημερινά όλες περιμένουμε πώς και πώς την επιστροφή στο σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα. Ο χώρος μας οφείλει να έχει ένα ευχάριστο, όμορφο άρωμα που θα μας χαλαρώνει και θα χαρίζει αίσθηση καθαριότητας.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους το σπίτι σου μπορεί να μυρίζει άσχημα, όπως οι μυρωδιές από την κουζίνα, τα σκουπίδια ή τα βρώμικα ρούχα που έχεις αφήσει στο μπάνιο. Ένα πολύ πιθανό αίτιο είναι η μούχλα σε αόρατα σημεία η οποία αποτελεί ταυτόχρονα κίνδυνο για την υγεία.

Τι δεν ξέρεις να καθαρίσεις: Οι ερωτήσεις με τις περισσότερες αναζητήσεις

Εάν δεν μπορείς να καταλάβεις από πού προέρχεται αυτή η φρικτή μυρωδιά στο χώρο σου, έλεγξε τα παρακάτω σημεία και ίσως βρεις τον ένοχο εκεί που δεν το περιμένεις.

Μυρίζει άσχημα ο χώρος; 5 σημεία που πρέπει να ελέγξεις

https://www.instagram.com/p/CZ5jlW0P2go

- Ο κάδος απορριμάτων

Είναι η no1 αιτία για την άσχημη μυρωδιά στο σπίτι. Φρόντισε να πετάς καθημερινά τα σκουπίδια και να χρησιμοποιείς κάδο με καπάκι. Μια φορά την εβδομάδα καθάρισε καλά τον κάδο με σαπούνι και νερό.

- Το κατοικίδιό σου

Το αγαπημένο σου ζωάκι μπορεί να ευθύνεται για τη δυσοσμία που επικρατεί. Μην αμελείς την υγιεινή του και προσπάθησε να βάζεις συχνά ηλεκτρική σκούπα ώστε να απομακρύνονται οι τρίχες.

- Το καλάθι με τα άπλυτα

Ένα από τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε όλες είναι πως τοποθετούμε το καλάθι με τα άπλυτα στο μπάνιο μας. Τα βακτήρια αναπτύσσονται γρηγορότερα σε υγρό περιβάλλον με αποτέλεσμα να αναδύεται άσχημη μυρωδιά. Την επόμενη φορά που θα έχεις άπλυτα τοποθέτησέ τα στην κρεβατοκάμαρα.

- Τα σεντόνια σου

Tα σεντόνια μας συσσωρεύουν μικρόβια, βακτήρια και λιπαρότητα από το σώμα. Προσπάθησε να τα πλένεις το λιγότερο μια φορά την εβδομάδα για να παραμένουν καθαρά.

- Το πλυντήριο πιάτων

Kι όμως το πλυντήριο πιάτων σου μπορεί να ευθύνεται για το άσχημο άρωμα που υπάρχει στο χώρο. Μια φορά την εβδομάδα καθάρισέ το με πανάκι και κάνε μια πλύση (χωρίς πιάτα) για να το αφήσεις να ξεπλυθεί εσωτερικά.

Πηγή κεντρικής: pexels.com