4 βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις αφού μετακομίσεις σε ένα νέο σπίτι

4 βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις αφού μετακομίσεις σε ένα νέο σπίτι

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα κάνεις τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη.

Όσο δελεαστικό κι αν είναι να ξεκινήσεις αμέσως να ξεπακετάρεις και να διακοσμείς τον χώρο με τα πράγματά σου όταν μετακομίζεις σε ένα νέο σπίτι, θα πρέπει να έχεις υπ' όψιν σου ότι πρέπει να κάνεις ορισμένες σημαντικές... δουλίτσες πριν ανοίξεις τις κούτες σου.

Ο Kurt Manwaring, ειδικός στις μετακινήσεις στο Move.org, λέει ότι το να κάνεις τα σωστά βήματα αφού μετακομίσεις σε ένα νέο σπίτι θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρόνο, χρήματα και... πονοκεφάλους. «Αν δεν κάνεις τα πράγματα με τη σωστή σειρά, πιθανότατα θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να εγκατασταθείς ολοκληρωτικά στο σπίτι και όταν αρχίσεις να τοποθετείς τα πράγματά σου, θα απογοητευτείς», εξηγεί.

Μην πακετάρεις τα πάντα για τη μετακόμιση – Τι δεν θα χρειαστείς από την κουζίνα σου

Από την ολοκλήρωση μιας ενδελεχούς περιήγησης στον νέο χώρο σου μέχρι τη σύνδεση των ηλεκτιρκών συσκευών, παρακάτω θα βρεις 4 σημαντικά πράγματα που προτείνουν οι ειδικοί να κάνεις αμέσως μόλις μπεις στο καινούργιο σου σπίτι.

metakomisi-(2).jpg

#1. Λάβε σημαντικά μέτρα ασφαλείας

Βεβαιώσου ότι υπάρχουν κιτ πρώτων βοηθειών και πυροσβεστήρες σε σχετικούς χώρους, όπως η κουζίνα και το πλυσταριό, και ότι έχεις τα ονόματα και τα τηλέφωνα των επαφών έκτακτης ανάγκης (γιατρών, αστυνομίας) σε ένα μέρος που είναι εύκολα προσβάσιμο.

#2. Κάνε μια προσεκτική περιήγηση στον χώρο

Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να κάνεις μια τελική - και πολύ προσεκτική - περιήγηση στο νέο σου σπίτι και οι ειδικοί επιμένουν ότι πρόκειται για ένα βήμα που δεν πρέπει με τίποτα να παραλείψεις. Και για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι αυτό θα σου φέρω ένα παράδειγμα. Εάν υπάρχει κάποια διαρροή, αυτό θα μπορούμε να δημιουργήσει μούχλα και αν το αφήσεις για αργότερα, θα πρέπει να σπαταλήσεις περισσότερο χρόνο και φυσικά περισσότερα χρήματα.

Αφού ολοκληρώσεις την περιήγηση στο νέο σου σπίτι, κάνε μια λίστα με τυχόν διορθώσεις και επακόλουθες αγορές που θα χρειαστεί να κάνεις. Κατάγραψε σημεία που απαιτούν επιδιόρθωση και ιδέες που έχεις για το πώς μπορείις να τις αναβαθμίσεις σχεδιαστικά.

#3. Σύνδεσε τις ηλεκτρικές συσκευές

Εάν δεν βάλεις στην πρίζα τις κύριες ηλεκτρικές συσκευές σου, όπως το ψυγείο, ο φούρνος μικροκυμάτων και το πλυντήριο, μόλις μπεις στο νέο σου σπίτι, θα προκληθεί ένας χαμός μόλις ο χώρος γεμίσει με κούτες, με αποτέλεσμα να κάνεις τη ζωή σου πιο δύσκολη.

#4. Ξεπακέταρε πρώτα τα απαραίτητα για το μπάνιο σου

Η πρώτη μέρα στο νέο σου σπίτι θα είναι πολύ πιο όμορφη αν έχεις εύκολη πρόσβαση στα προϊόντα περιποίησης σου, όπως το αποσμητικό, η οδοντόβουρτσα, τα ξυραφάκια και οι καθαρές πετσέτες.