Δεν έχεις κρατήσει ούτε ευρώ για τις καλοκαιρινές διακοπές; 5 τρόποι για να περιορίσεις τα έξοδά σου

Τσακιρίδου Χριστίνα
Δεν έχεις κρατήσει ούτε ευρώ για τις καλοκαιρινές διακοπές; 5 τρόποι για να περιορίσεις τα έξοδά σου

Πώς θα εξοικονομείς καθημερινά χρήματα για να έχεις άνεση στις καλοκαιρινές σου διακοπές.

Το καλοκαίρι είναι αναμφίβολα η αγαπημένη μας εποχή αφού την έχουμε συνδέσει άμεσα με την χαλάρωση, την ανεμελιά, τις βόλτες στη θάλασσα και φυσικά με τις ολιγοήμερες (ή πολυήμερες) διακοπές. Η αλήθεια είναι πως όσο η ημέρα μεγαλώνει και η θερμοκρασία παραμένει σταθερά στα ύψη, τόσο περισσότερο αυξάνεται η ανάγκη μας για εξόδους και mini εξορμήσεις.

Καλοκαίρι θα πει...

Αυτό συνεπάγεται με περισσότερους καφέδες και φαγητά με φίλους, απολαυστικά cocktails και διάφορα άλλα έξοδα που πλήττουν αισθητά τον μηνιαίο σου προϋπολογισμό. Όπως καταλαβαίνεις κι εσύ, αν δεν βάλεις «φρένο» στα ποσά που ξοδεύεις, θα βρεθείς απένταρη στα μισά του μήνα και οι καλοκαιρινές διακοπές θα φαντάζουν ανέλπιστο όνειρο.

Yπάρχουν αρκετές καθημερινές συνήθειες που αρκετές από εμάς διατηρούν και επηρεάζουν άμεσα το πορτοφόλι μας. Οι αλόγιστοι καφέδες που παραγγέλνεις στο γραφείο, το delivery στο σπίτι και οι τσάρκες στην Αττική οδό (οι τελευταίες ισούνται με 2,80 ευρώ σε κάθε είσοδο) είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους μετράς ξανά και ξανά τα χρήματά σου αλλά...δεν επαρκούν μέχρι την επόμενη πληρωμή. Αν ταυτίστηκες διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, είμαι εδώ για εσένα. Ακολουθούν μερικά χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν να αποταμιεύσεις για να έχεις άνεση χρημάτων στις καλοκαιρινές σου διακοπές.

Άνοιξες το κλιματιστικό; 4 τρόποι για να μην εκτοξευθεί ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος

5 μυστικά που θα σώσουν το πορτοφόλι σου

oikonomia.jpg

1) Κάνε μια καταγραφή εσόδων-εξόδων

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιληφθείς την οικονομική σου κατάσταση είναι καταγράφοντας τα έσοδα και τα έξοδα του μήνα. Σημείωσε τυχόν χρέη και οφειλές που εκκρεμούν για να ξέρεις πόσα χρήματα έχεις για προσωπικά έξοδα, πόσα διαθέτεις για εξόδους και πόσα μπορείς να βάλεις στην άκρη.

2) Περιόρισε τους καφέδες και τα έτοιμα φαγητά

Μπορεί να μην το έχεις συνειδητοποιήσει ακόμη όμως τα ποσά που ξοδεύεις μηνιαίως σε καφέδες και έτοιμα φαγητά είναι αρκετά μεγάλα. Προσπάθησε να παίρνεις σπιτικό φαγητό μαζί σου στο γραφείο και περιόρισε τους καφέδες-ροφήματα που παραγγέλνεις. Τα χρήματα που θα εξοικονομήσεις μπορούν άνετα να προστεθούν στο κομπόδεμα των καλοκαιρινών διακοπών.

3) Απόφυγε τα περιττά έξοδα

Όχι δεν εννοώ να γίνεις ξαφνικά ο Εμπενίζερ Σκρουτζ ωστόσο μπορείς εύκολα να πιεις 1 ποτό αντί για 3 που συνήθιζες μέχρι και σήμερα. Παν μέτρον άριστον.

4) Πες όχι στο πλαστικό χρήμα

Οι πιστωτικές-χρεωστικές κάρτες έχουν καταστρέψει πολύ κόσμο. Όταν πληρώνεις με κάρτα χάνεις την αίσθηση των χρημάτων που ξοδεύεις με αποτέλεσμα να βγαίνεις συχνά εκτός budget. Καλό θα ήταν λοιπόν να πληρώνεις με μετρητά τις αγορές σου.

5) Κατέβασε μια εφαρμογή αποταμίευσης

Η τεχνολογία έχει διευκολύνει άπειρες δραστηριότητες της καθημερινότητάς μας και μπορεί να βάλει τα οικονομικά μας στον ίσιο δρόμο. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές αποταμίευσης που αξίζει να κατεβάσεις στο iPhone ή την Android συσκευή σου.

Πηγή κεντρικής: unsplash.com