Αν δεν έχεις σίδερο αρκεί το πιστολάκι για να φρεσκάρεις τα ρούχα σου

Αν δεν έχεις σίδερο αρκεί το πιστολάκι για να φρεσκάρεις τα ρούχα σου
Instagram: mirandamweiland

Αν αυτό το τριήμερο σε βρίσκει σε κάποιον παραθαλάσσιο προορισμό και τα ρούχα σου τσαλακώθηκαν στη βαλίτσα, δες πώς θα τα φρεσκάρεις μόνο… με το πιστολάκι σου.

Βρήκες επιτέλους την ευκαιρία να φύγεις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, να απολαύσεις τα μπάνια σου στη θάλασσα και τα κοκτέιλ στην ξαπλώστρα κι έρχεται η ώρα για τη βραδινή σου έξοδο… Όλα καλά κι όλα ωραία ως εδώ, όμως το λευκό πουκάμισο που έχεις πάρει μαζί σου στη βαλίτσα είναι πολύ τσαλακωμένο. Oops!

Ναι, ξέρω! Σίδερο δεν έχεις και ποιος ο λόγος να κουβαλάς στη βαλίτσα σίδερο, δηλαδή; Δεν χρειάζεται, ωστόσο, ν’ απελπίζεσαι, γιατί ένα πιστολάκι θα σε βοηθήσει να φρεσκάρεις το πουκάμισο και όποιο άλλο ρούχο χρειάζεται σιδέρωμα.

5 μυστικά για να καθαρίζεις το σπίτι...like a pro

Το hack με το πιστολάκι για να φρεσκάρεις τα ρούχα σου

Και πιστολάκι να μην έχεις πάρει μαζί σου όλο και κάποιο θα βρεις στο ξενοδοχείο αν ρωτήσεις το προσωπικό. Οπότε… με το που το πιάσεις στα χέρια σου ξεκίνα ως εξής: Κρέμασε το ρούχο που θέλεις να φρεσκάρεις σε μια κρεμάστρα και έξω από μια ντουλάπα. Βάλε το πιστολάκι στην πρίζα και τοποθέτησέ το κοντά στο ρούχο.

valitsa_rouxa.jpg

Στη συνέχεια, βάλε το σε λειτουργία στον ζεστό αέρα και ανεβοκατέβαζέ το πάνω και κοντά στο ρούχο, ειδικά εκεί που έχει τσαλακωθεί πολύ και υπάρχουν ζάρες. Δυο-τρεις φορές να περάσεις το item σου με το πιστολάκι και… τελείωσες! Το ρούχο σου θα είναι σαν να το έχεις σιδερώσει μόλις.

Προσοχή στο πώς διπλώνεις τα ρούχα στη βαλίτσα

Αν θέλεις να αποφύγεις το τσαλάκωμα των ρούχων, μία λύση είναι να τα κάνεις ρολά κι έπειτα να τα τοποθετήσεις στη βαλίτσα. Εναλλακτικά, αν έχεις ρούχα που τσαλακώνουν πολύ εύκολα, μπορείς να τα βάλεις ανάμεσα σε άλλα που είναι πιο ανθεκτικά κι έτσι να δημιουργήσεις ένα «τείχος» προστασίας.

DPG Network