Περιμένεις επισκέψεις; 5 κινήσεις-ματ για να φαίνεται το σπίτι στην εντέλεια (κι ας μην είναι)

Περιμένεις επισκέψεις; 5 κινήσεις-ματ για να φαίνεται το σπίτι στην εντέλεια (κι ας μην είναι)

Αν δεν έχεις προλάβει να κάνεις κανονική φασίνα και περιμένεις επισκέψεις, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείς. Κάνε αυτό που λέμε «όσα βλέπει η πεθερά», αλλά με τον τρόπο τον σωστό.

Το σενάριο έχει ως εξής: Τελειώνεις τη δουλειά, μιλάς στο τηλέφωνο με τις κολλητές και βαριέστε πραγματικά, σε σημείο που δεν ξέρετε πώς να περάσετε το αποψινό βράδυ. Ρίχνεις την ιδέα να μαζευτείτε όλες σπίτι σου, μόνο που… δεν έχεις σκεφτεί το πιο σημαντικό: ότι στο σπίτι σου επικρατεί ένα χάος.

Το συνειδητοποιείς, ωστόσο, όταν επιστρέφεις από το γραφείο και λίγο πριν τα κορίτσια φτάσουν σε εσένα. Τι κάνεις; Σίγουρα δεν χρειάζεται να σε πιάσει πανικός, γιατί στο κάτω-κάτω μιλάμε για φίλες. Ωστόσο, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips και πρώτον να ησυχάσεις, δεύτερον να έχεις ένα περιποιημένο σπιτάκι χωρίς να τρέχεις σαν την παλαβή.

Πώς θα καθαρίσεις τον καθρέφτη για να λάμψει και να εξαφανιστούν οι δαχτυλιές

Μάζεψε τυχόν βρώμικα πεταμένα ρούχα

Κάνε μια βόλτα σε όλο το σπίτι μα κυρίως στο σαλόνι και δες αν υπάρχουν πεταμένα βρώμικα ρούχα. Κοίταξε καλύτερα κάτω από τραπεζάκια, καναπέδες και κρεβάτια και τρέχα… στο καλάθι των άπλυτων.

banio.jpg

Σουλούπωσε το μπάνιο

Κάνε ένα γρήγορο καθάρισμα στην μπανιέρα και τον νιπτήρα, τσέκαρε αν είναι καθαρή η τουαλέτα, αν υπάρχουν καθαρές πετσέτες και χαρτί υγείας. Μην ξεχάσεις να αδειάσεις και τον κάδο απορριμμάτων αν είναι γεμάτος.

Δώσε μεγάλη προσοχή στα hotspots… ακαταστασίας

Ποια είναι αυτά; Η είσοδος του σπιτιού, το κουτί με την αλληλογραφία, οι πάγκοι της κουζίνας και το χολ. Και συνήθως είναι τα σημεία του σπιτιού που «πιάνει» το μάτι του καλεσμένου με το που μπει μέσα.

https://www.instagram.com/p/CKZNd31nDwj

Προετοίμασε κάποιο ρόφημα

Έχε έτοιμα φρέσκα πορτοκάλια για να στύψεις χυμό, ή ετοίμασε τσάι για να υποδεχθείς του καλεσμένους σου. Ή -ακόμα καλύτερα- κι ένα κρασάκι.

Μην μπεις στη διαδικασία για «μεγάλες» δουλειές

Δεν χρειάζεται να πιάσεις τη σφουγγαρίστρα, να καθαρίσεις κάθε γωνιά του σπιτιού, ή να ξεσκονίσεις και το πιο μικροσκοπικό σημείο που υπάρχει στον χώρο σου επειδή θα έρθουν 2-3 φίλες. Το μυστικό είναι να μην υπάρχει ακαταστασία, να φαίνεται μαζεμένο το σπίτι και ζεστό, ώστε να υποδεχθείς τα αγαπημένα σου πρόσωπα.