Πώς θα καθαρίσεις τον καθρέφτη για να λάμψει και να εξαφανιστούν οι δαχτυλιές

Πώς θα καθαρίσεις τον καθρέφτη για να λάμψει και να εξαφανιστούν οι δαχτυλιές

Απόφυγε τα κοινά λάθη στον καθαρισμό των καθρεφτών, που αφήνουν πίσω τους βρωμιές και θολά σημεία.

Το να διατηρείς τον καθρέφτη σου καθαρό δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Θέλει τέχνη και συχνή καθαριότητα για να λάμψει από τις βρωμιές και τις δαχτυλιές. Ειδικά ο καθρέφτης του μπάνιου που είναι και ο πιο… δύσκολος.

Βλέπεις, εκεί πετάγονται πιτσιλιές από την οδοντόκρεμα, υπάρχουν άλατα από το νερό αλλά και προϊόντα μακιγιάζ τα οποία χρησιμοποιείς όταν βάφεσαι. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, χρειάζεται να είσαι σχολαστική και προσεκτική στην καθαριότητά του, αλλά και με τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις για να μην καταλήξεις να βλέπεις χνούδια από τα πανιά και τις χαρτοπετσέτες που χρησιμοποίησες.

Έντονα χρώματα και καθρέφτες: 2 μυστικά που διπλασιάζουν και χαρίζουν φινέτσα στην κουζίνα σου

Πώς θα καθαρίσεις σωστά τους καθρέφτες του σπιτιού

Θα ξεκινήσω από αυτό που μόλις σου είπα πριν λίγο. Προσοχή στο πανί που θα χρησιμοποιήσεις. Θα πρέπει να είναι ένα πανί που δεν αφήνει χνούδια και υπολείμματα και να αποφύγεις χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτες, για να μην επιβαρύνεις το περιβάλλον.

kathreftis.jpg

Έχοντας το «μαγικό» πανί, λοιπόν, θα μπορέσεις να εξαφανίσεις δαχτυλιές και να κάνεις τον καθρέφτη σου να λάμψει. Και, βέβαια, θα χρησιμοποιήσεις το δικό σου DIY καθαριστικό.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

Πανί από μικροΐνες

Ξύδι

Νερό

Ανακάτεψε ίση ποσότητα νερού και ξυδιού σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Ψέκασε πάνω στο πανί και ξεκίνα να καθαρίζεις με τη μέθοδο S, αρχίζοντας από πάνω αριστερά από τον καθρέφτη και καταλήγοντας κάτω δεξιά. Προσπάθησε περνώντας από κάθε σημείο να μην επιστρέφεις πίσω με το πανί, για να μη δημιουργείς νέους λεκέδες.