Κερδίστε χρόνο στην κουζίνα

Κερδίστε χρόνο στην κουζίνα

Ξέρατε πως αν αφιερώσετε λίγο χρόνο στα λαχανικά που μόλις αγοράσατε θα κάνετε μεγάλη οικονομία στην τσέπη αλλά και στο χρόνο σας;

Μπορεί να σας φανεί αστείο, αλλά αν μετατρέψετε την κουζίνα σας σε εστιατορίου θα κερδίσετε πάρα πολύ χρόνο, αλλά και χρήματα. Μην αγχώνεστε. Δεν χρειάζεται να παραγγείλετε καινούργιες συσκευές σε περίοδο κρίσης. Η λύση βρίσκεται στην αλλαγή συνηθειών.

Αρχίστε, λοιπόν, με τον τρόπο που αποθηκεύετε τα λαχανικά σας. Οι περισσότερες από εσάς απλά τα βάζουν στο ψυγείο με τις σακούλες από το μανάβη, όμως, αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος. Καθαρίστε τα πράσινα λαχανικά σας (μαρούλια, σπανάκι κ.ο.κ.) αφήστε τα να στεγνώσουν και βάλτε τα στο ψυγείο σε αεροστεγείς συσκευασίες -αν τα αποθηκεύσετε με υγρασία σε 2-3 ημέρες θα έχουν αρχίσει να σαπίζουν. Έτσι και ο χρόνος ζωής τους θα μεγαλώσει και όταν γυρνάτε κουρασμένες από τη δουλειά δε θα σκεφτείτε το delivery, αλλά μια δροσερή σαλάτα που θα μπορέσετε να ετοιμάσετε στο λεπτό. Κάντε το ίδιο με όλα τα λαχανικά που δε μαυρίζουν μετά το κόψιμό τους. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε για παράδειγμα κρεμμύδι, ντομάτες, αγγούρια και πιπεριές, έτσι ώστε να μπορείτε να φτιάχνετε γρήγορα ομελέτες, σάλτσες κ.α. Δοκιμάστε να τρίψετε λάχανο και καρότο και να τα αποθηκεύετε στο ψυγείο. Θα δείτε πως και πιο πολύ πλάκα έχουν έτσι στο μαγείρεμα, αλλά και για πιο μεγάλο χρονικό διάστημα διατηρούνται.

Γενικά φροντίστε όλα τα λαχανικά που θα χρειαστείτε για μία εβδομάδα από πριν και από τη μια κερδίστε 10-30 λεπτά σε κάθε γεύμα, ενώ από την άλλη δείτε τα λαχανικά σας να μην καταλήγουν σάπια στα σκουπίδια πια.