Η μαγειρική σόδα και το ξύδι είναι το μυστικό για λευκά και μυρωδάτα ρούχα

Η μαγειρική σόδα και το ξύδι είναι το μυστικό για λευκά και μυρωδάτα ρούχα

Πώς τα απλά υλικά που έχεις στην κουζίνα σου θα απογειώσουν το πλύσιμο των ρούχων. 

Το πλύσιμο των ρούχων είναι ένα από τα πιο απαιτητικά tasks κάθε νοικοκυράς. Οι περισσότερες από εμάς προσπαθούν να μάθουν το πλυντήριό τους όσο καλύτερα γίνεται για να αποφύγουν λάθη που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τα αγαπημένα μας items.

Η αλήθεια είναι πως στη σημερινή εποχή θα βρεις αμέτρητα καθαριστικά προϊόντα (λευκαντικά ρούχων κ.ά) ωστόσο αξίζει να επενδύσεις στις «μαγικές» επιλογές της φύσης.

Πώς θα αξιοποιήσεις το ξύδι και την μαγειρική σόδα στο πλύσιμο των ρούχων

1) Ξύδι

Το λευκό ξύδι έχει πάρα πολλές χρήσεις στην καθαριότητα του σπιτιού. Δεν είναι λίγες οι νοικοκυρές που του δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης και όχι άδικα. Χρησιμοποίησε το ξύδι ως απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων εάν έχεις αλλεργία στα κοινά απορρυπαντικά ή απλά δεν θες όλες τις επιβλαβείς χημικές ουσίες. Το ξύδι θα καθαρίσει τα ρούχα σου σκοτώνοντας βακτήρια και αφαιρώντας αποτελεσματικά τους λεκέδες και άλλες μορφές βρωμιάς από τα ρούχα.

2) Μαγειρική σόδα

Εκτός του ότι κάνει περισσότερο λευκά τα ανοιχτόχρωμα ρούχα, η μαγειρική σόδα βελτιώνει επίσης την εμφάνιση των χρωματιστών υφασμάτων και εξουδετερώνει άμεσα τις άσχημες οσμές χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα.

Η βότκα μπορεί να κάνει καλό στα ρούχα σου και 4 ακόμη μυστικά για να τα διατηρείς σαν καινούρια

Η μαγειρική σόδα αποτελεί ένα εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό και χρησιμοποιείται στον καθαρισμό αρκετών οικιακών αντικειμένων. Όταν χρησιμοποιείται στο πλυντήριο, ενισχύει τη δράση του απορρυπαντικού και βοηθάει στο να διατηρηθούν πιο λευκά τα αγαπημένα σου ρούχα.

Πρόσθεσε μισή κούπα στο πλυντήριο μόλις γεμίσει πλήρως με νερό, και ρίξε την ώστε να διαλυθεί αμέσως. Έπειτα συνέχισε τον κύκλο πλυσίματος. Εάν πλένεις πολλά ρούχα ταυτόχρονα μπορείς να προσθέσεις μια ολόκληρη κούπα με μαγειρική σόδα. Αν πάλι θες να διώξεις τις δυσάρεστες οσμές από τα ρούχα μούλιασέ τα σε διάλυμα μαγειρικής σόδας από το προηγούμενο βράδυ.

Πηγή κεντρικής: pexels.com