Το κόλπο με τις μπάλες στο χριστουγεννιάτικο δέντρο για να δείχνει πιο ακριβό και γεμάτο

Πατούλια Κατερίνα
Το κόλπο με τις μπάλες στο χριστουγεννιάτικο δέντρο για να δείχνει πιο ακριβό και γεμάτο

Το κόλπο που θα σου κοστίζει λιγότερο από 1 ευρώ για να κάνεις το δέντρο σου να δείχνει πιο γεμάτο.

Σε κάθε σπίτι υπάρχει ένας οργανωτής στο στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Στο δικό μας σπίτι αλλά και σε όλα τα σπίτι που έχω βρεθεί, σε συγγενείς και φίλους, αυτός ο συντονιστής στο στόλισμα είμαι εγώ. Ευτυχώς για εμάς, τα «θύματα» στη διαδικασία δημιουργίας γιορτινού κλίματος στο σπίτι, έχουμε πια το Tik Tok, που μπορεί να μας βοηθήσει πια να κάνουμε το δέντρο μας να δείχνει πιο ακριβό και πιο γεμάτο, ειδικά φέτος που η τιμή μιας χριστουγεννιάτικης μπάλας μπορεί να ξεπεράσει την τιμή ενός φλιτζανιού καφέ.

Η προετοιμασία:

Δεν υπάρχει πιο άβολη στιγμή από εκείνη που θυμάσαι ότι ξεστόλισες το δέντρο όσο πιο γρήγορα και άτσαλα μπορούσες, με αποτέλεσμα, αλλού να έχεις μπάλες με πιαστράκια, αλλού χωρίς τα κλασικά τσιγκελάκια, αλλού με κλωστή κι αλλού να βλέπεις κλωστές πάνω στο δέντρο. Ξεκίνα την προετοιμασία σου με το άνοιγμα του δέντρου και άφησε την υπόθεση μπάλα, σε δεύτερο χρόνο. Το δέντρο πρέπει να ξεδιπλωθεί σωστά, τα κλαδιά να ανοίξουν και να τιναχτούν για να δείχνουν πιο γεμάτα κι έπειτα να μπουν μόνο τα φωτάκια.

Οι μπάλες.

Και όταν έρθει η ώρα για τις μπάλες, ξεκίνα το μέτρημα. Άφησε στην άκρη τις χαλασμένες ή σπασμένες μπάλες και οργάνωσέ τις ανά χρώμα, μέγεθος ή σχέδιο. Οι ξεχωριστές και μοναδικές μπάλες πρέπει να τοποθετηθούν πρώτες στα σημεία- κλειδιά του δέντρου, εκεί που θα φαίνονται περισσότερο.

Στο πρόβλημα πολλές μικρές μπαλες, ή πολλές μπάλες που δεν έχουν τίποτα ιδιαίτερο, η λύση έρχεται από το Tik Tok με ένα hack που κοστίζει μόνο ένα ευρώ και σε καλεί να αγοράσεις τα σύρματα που χρησιμοποιούν τα παιδιά σου στις χειροτεχνίες. Πάρε τα συρματάκια σε λευκό χρώμα ή αν έχεις μονόχρωμες μπάλες, σε ένα χρώμα που να συμπληρώνει ή να κάνει colorblock αντίθεση με τις μπάλες σου.

Η Tik Toker Macy Blackwel φτιάχνει μπουκετάκια με τρεις μπάλες σε κάθε συρματάκι τα οποία μπορείς συνδυάσεις με βάση το χρώμα ή το μέγεθος. Βάζεις τα μπουκέτα σε σημεία κλειδιά στα κλαδιά του δέντρου και βουαλά, το δέντρο δείχνει πιο γεμάτο και πιο ακριβό.

Τα συρματάκια:

sirmatakia.jpg

0,79 λεπτά από το ΠΛΑΙΣΙΟ

Οι μπάλες:

Μια ωραία λύση για το ξεχωριστό μπουκέτο είναι το σετ VINTER με 32 μπάλες από την IKEA με 8.99.

ikea-mpales.jpg

Μια ωραία εναλλακτική για ombre μπουκέτα από μπάλες είναι αυτή του σετ των 25 από την IKEA με 6,99

ieka.jpg

Αν θες να φτιάξεις μπουκετάκια των 4 με διαφορετικά σχήματα, η επιλογή του σετ των 20 της ΙΚΕΑ είναι ιδανική με 4,99

mpalitses.jpg

Για το κλασικό άγκιστρο, το πακέτο των 50 σε απόχρωση χρυσού, θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη με 1,29 από την IKEA

agistro.jpg

Ροζ ή χιονισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο; Τα trends στη διακόσμηση φέτος είναι μόνο vintage