Η βότκα μπορεί να κάνει καλό στα ρούχα σου και 4 ακόμη μυστικά για να τα διατηρείς σαν καινούρια

Η βότκα μπορεί να κάνει καλό στα ρούχα σου και 4 ακόμη μυστικά για να τα διατηρείς σαν καινούρια

Όλοι οι τρόποι για να δώσεις αέρα φρεσκάδας στα χειμωνιάτικα items της γκαρνταρόμπας σου.

Το σπίτι είναι αναμφίβολα το μικρό μας «καταφύγιο». Είναι ο χώρος που επιστρέφουμε καθημερινά μετά το γραφείο, ξεκουραζόμαστε, ζούμε στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα και φυσικά το μέρος που στεγάζει όλα τα προσωπικά μας αντικείμενα.

Η ντουλάπα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που χρειάζεται φροντίδα κάθε νέα σεζόν που αντικαθιστούμε τα καλοκαιρινά με τα χειμωνιάτικα κ.ο.κ. Τα ρούχα μας βοηθούν να αναδείξουμε το στυλ μας, να νιώθουμε όμορφες, κομψές και περιποιημένες. Ευτυχώς υπάρχουν μερικά εύκολα και πρακτικά μυστικά που θα κάνουν τα αγαπημένα σου items να δείχνουν πάντα σαν καινούρια, ακόμη κι αν είναι για μήνες στοιβαγμένα στην ντουλάπα.

6 tips για να δείχνουν τα ρούχα σαν καινούρια

1) Αποσμητικά χώρου

Τα αποσμητικά χώρου βοηθούν τα ρούχα να μυρίζουν φρέσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι ιδιαίτερα οικονομικά και θα τα βρεις παντού.

2) Ξύδι

Ναι, κι όμως. Το ξύδι είναι η λύση ενάντια στη μούχλα και την υγρασία της ντουλάπας σου. Τοποθέτησε ένα μικρό αεροστεγές δοχείο με ξύδι και άφησέ το να δράσει.

3) Dryer sheets

Έχουν ένα διακριτικό άρωμα που κρατά τα ρούχα φρέσκα για πολύ καιρό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τα τοποθετήσεις στις γωνιές της ντουλάπας σου.

Πώς να αφαιρέσεις εύκολα και γρήγορα το βερνίκι νυχιών από τα ρούχα

4) Καφές

Το κατακάθι του καφέ είναι μια εξαιρετική λύση για την απορρόφηση των δυσάρεστων οσμών από τα ρούχα. Γέμισε ένα δοχείο με κατακάθι καφέ, κάνε μερικές τρύπες στο καπάκι και τοποθέτησέ το στην ντουλάπα.

5) Βότκα

Ο καλύτερος τρόπος για να διώξεις τις οσμές από τα πουλόβερ είναι ψεκάζοντάς τα με βότκα και νερό. Ανακάτεψε ίσες ποσότητες βότκας και νερού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και χρησιμοποίησέ το όποτε κρίνεις.

6) Αιθέρια έλαια

Ρίξε 10- 20 σταγόνες από το έλαιο της επιλογής σου στο τελευταίο ξέβγαλμα του πλυντηρίου για να τους χαρίσεις άρωμα φρεσκάδας.

Πηγή κεντρικής: pexels.com