Πώς θα φτιάξεις diy απολυμαντικό spray με κλαδιά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Πώς θα φτιάξεις diy απολυμαντικό spray με κλαδιά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Κι όμως το έλατο που δεσπόζει στο σαλόνι σου μπορεί να σε βοηθήσει να φτιάξεις το πιο καθαριστικό προϊόν.

Λιγότερες από 12 ημέρες έμειναν μέχρι τα φετινά Χριστούγεννα και η πρωτεύουσα έχει «φορέσει» τα γιορτινά της. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι εντυπωσιακά λαμπάκια, οι βιτρίνες των καταστημάτων το ίδιο και οι κάτοικοι έχουν στολίσει τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους με μαεστρία.

Αν ανήκεις σε αυτές που επενδύουν σε ένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, έχεις κάθε λόγο να διαβάσεις αυτό εδώ το κείμενο. Σύμφωνα με τον διάσημο TikToker Armen Adamjan, τα κλαδιά του δέντρου σου αρκούν για να φτιάξεις το πιο αποτελεσματικό diy spray καθαρισμού για το σπίτι.

Το βίντεο του Armen Adamjan ξεπέρασε τις πέντε εκατομμύρια προβολές σε μόλις 24 ώρες και σου δείχνει βήμα-βήμα πώς να φτιάξεις ένα απολυμαντικό spray με κλαδιά από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά μικρά κλαδιά από ένα πεύκο, ένα αεροστεγές δοχείο και ξύδι.

Το λάθος με το αλεύρι που κάνεις όταν φτιάχνεις ψωμί στο σπίτι και δεν πετυχαίνει η συνταγή

Πώς θα φτιάξεις diy απολυμαντικό spray

Υλικά: κλαδιά από ένα πεύκο, ένα αεροστεγές δοχείο και ξύδι

spray1.jpg

TikTok/@creative_explained

Eκτέλεση: Κόψε τα κλαδιά με ένα μαχαίρι ή ένα πενσάκι και τοποθέτησέ τα σε αεροστεγές δοχείο. Στη συνέχεια, ρίξε λευκό ξύδι στο δοχείο μέχρι να γεμίσει το βάζο και να καλύψει τις πευκοβελόνες.

Κλείσε το δοχείο και άφησέ το να μουλιάσει για περίπου τρεις εβδομάδες μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

«Οι πευκοβελόνες είναι γεμάτες με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και σε συνδυασμό με το ξύδι κάνουν ένα σούπερ φοβερό απολυμαντικό», μας εξήγησε ο Adamjan.

Χρησιμοποίησε το spray για να καθαρίσεις οτιδήποτε στο σπίτι. Είναι πολύ αποτελεσματικό και αφήνει ένα ευχάριστο άρωμα. Σύμφωνα πάντα με τον γνωστό TikToker, μπορείς να δοκιμάσεις το spray σε καθρέπτες, τουαλέτες, πάγκους, ή δάπεδα.

spray2.jpg

Στο video που ακολουθεί θα δεις την διαδικασία βήμα-βήμα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com