Το μυστικό για να μην ξεχάσεις ποτέ ξανά ανοιχτά τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Το μυστικό για να μην ξεχάσεις ποτέ ξανά ανοιχτά τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Η λύση που θα κάνει λίγο πιο εύκολη τη ζωή σου ενόψει εορτών.

Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου και σε 27 ημέρες θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα. Τα περισσότερα καταστήματα και σπίτια έχουν ήδη στολίσει και όσες δεν έχουν προλάβει βρίσκονται σε αναζήτηση της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης.

Κακά τα ψέματα, αν υπάρχει ένα και μόνο item που μας βάζει για τα καλά σε γιορτινό mood, αυτό δεν είναι άλλο από τα (led) λαμπάκια. Τα τελευταία χρόνια τα συναντάμε στην αγορά σε ακόμη περισσότερα χρώματα και σχέδια, που καλύπτουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή. Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του δέντρου μας αφού δίνουν φως, χρώμα και λάμψη.

Τα λαμπάκια τελευταίας τεχνολογίας είναι αρκετά πιο ασφαλή συγκριτικά με αυτά που αγοράζαμε στο παρελθόν ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να τα κλείνεις όταν λείπεις για αρκετό καιρό από το σπίτι.

Το ψωμί, η ντομάτα +5 ακόμη τροφές που δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο

Πότε πρέπει να σβήνεις τα λαμπάκια

Οι ειδικοί συνιστούν να σβήνεις όλα τα λαμπάκια πριν πας για ύπνο και κάθε φορά που φεύγεις από το σπίτι. Αξίζει να επενδύσεις σε ένα χρονόμετρο που θα σβήνει αυτόματα τα φώτα σε περίπτωση που τα ξεχάσεις ανοιχτά και λείπεις για αρκετές ώρες. Τα φωτάκια που μένουν αναμμένα συνεχόμενα για αρκετές ώρες/μέρες μπορεί να προκαλέσουν φωτιά γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείς πως είναι όλα σβηστά πριν φύγεις για διακοπές.

3 σημαντικά tips ασφαλείας

1) Εάν χρησιμοποιήσεις χριστουγεννιάτικα λαμπάκια από προηγούμενη χρονιά, έλεγξέ τα εξονυχιστικά, αναζητώντας «γυμνά» σημεία στο καλώδιο, σπασμένα λαμπάκια και χαλαρές συνδέσεις.

2) Δέσε καλά τα φωτάκια που διακοσμούν το εξωτερικά του σπιτιού ή τα δέντρα του κήπου, ώστε να μην πέσουν ή να μην σπάσουν σε περίπτωση δυνατού αέρα. Για να τα στερεώσεις χρησιμοποίησε ειδικό μονωτικό αυτοκόλλητο ή πλαστικό στήριγμα.

3) Οι περισσότερες συνδέουμε πολλές σειρές από φωτάκια στο ίδιο σημείο, έτσι ώστε να έχουμε πολλά χριστουγεννιάτικα λαμπάκια με μία μόνο πρίζα. Οι ειδικοί, ωστόσο, προειδοποιούν ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση ακόμη και στα φωτάκια εξωτερικού χώρου.

Πηγή κεντρικής: pexels.com