Πλυντήριο- βρωμιά 1-0: Τα tips για να διώξεις τις δυσάρεστες οσμές

Πλυντήριο- βρωμιά 1-0: Τα tips για να διώξεις τις δυσάρεστες οσμές

Οι πιο εύκολοι κα αποτελεσματικοί τρόποι για να έχει το πλυντήριό σου άρωμα φρεσκάδας.

Το πλυντήριο ρούχων αποτελεί μια από τις πιο χρήσιμες συσκευές σε ένα νοικοκυριό. Είναι το μέρος όπου τοποθετούμε όλα τα βρώμικα ρούχα μας και τα παραλαμβάνουμε αργότερα καθαρά και μυρωδάτα.

Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των γυναικών που το χρησιμοποιεί συχνά είναι η άσχημη μυρωδιά που αναδύεται από το πλυντήριο στον χώρο του μπάνιου.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν εύκολες και αποτελεσματικές λύσεις που αξίζει να δοκιμάσεις για να εξαφανίσεις τις δυσάρεστες οσμές σε χρόνο Dt.

O σωστός καθαρισμός του πλυντηρίου με σόδα και ξύδι

Ο καθαρισμός του πλυντηρίου ρούχων με σόδα και ξύδι είναι πολύ εύκολος και θα απομακρύνει την έντονη δυσοσμία στον κάδο του πλυντηρίου. Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα εξής:

Τοποθέτησε περίπου 1/4 από ένα φλιτζάνι του καφέ με μαγειρική σόδα στο συρτάρι του απορρυπαντικού και ίση ποσότητα νερού. Στη συνέχεια άνοιξε τον κάδο του πλυντηρίου σας και τοποθέτησε στο εσωτερικό του περίπου δύο φλιτζάνια με ξύδι, (κατά προτίμηση λευκό). Προγραμμάτισε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πλύσης και τοποθέτησε μια πετσέτα στον κάδο.

plintirio2.jpg

Αφού καθαρίσεις σε βάθος το εσωτερικό του πλυντηρίου σου, ήρθε η ώρα να τσεκάρεις τη φλάντζα.

«Το πρόβλημα είναι ότι το νερό και το απορρυπαντικό μένουν στη θήκη απορρυπαντικού και η φλάντζα που σφραγίζει την πόρτα», λέει η Elyse Moody, ειδικός της Designer Appliances. Ρίξε ξύδι σε μια χαρτοπετσέτα και σκούπισε το εσωτερικό της φλάντζας για να διώξεις τυχόν υπολείμματα που μπορεί να δημιουργούν δυσάρεστες οσμές.

Εάν πάλι η δυσοσμία είναι πολύ έντονη...

Εάν αναβλύζει άσχημη μυρωδιά από το πλυντήριο και συγκεκριμένα στο λάστιχο του κάδου, χρησιμοποίησε χλωρίνη. Μούλιασε πετσέτα σε νερό με χλωρίνη και τοποθέτησέ την στα σημείο που έχει συσσωρευτεί βρωμιά και μούχλα. Άφησέ την για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια τρίψε καλά με μια οδοντόβουρτσα.

3 υλικά αρκούν για να καθαρίσεις τα βρώμικα τάπερ με το κόλπο του TikTok

Πηγή κεντρικής: pexels.com