Δώστε (έξτρα) ζωή στο laptop σας

Δώστε (έξτρα) ζωή στο laptop σας

Διατηρήστε εν ζωή το laptop σας για λίγο καιρό παραπάνω.

Προσέξτε πως βάζετε και βγάζετε το βύσμα φόρτισης του αντάπτορα, εκτός και αν έχετε Mac στα οποία η μαγνητική επαφή βοηθάει στην αποφυγή ατυχημάτων. Αν παρατηρήσετε πως κάτι λάθος συμβαίνει στα καλώδια μη διστάσετε να τα αντικαταστήσετε/ επισκευάσετε γιατί αλλιώς θέτετε σε κίνδυνο και το motherboard. Και εκτός από καινούργιο laptop θα χρειαστείτε και καινούργια αρχεία αν δεν τα έχετε κάπου σε back up.

Καθαρίστε το πληκτρολόγιο με συμπιεσμένο αέρα. Ο συμπυκνωμένος αέρας είναι και παγωμένος ώστε εκτός από το να καθαρίζει τη σκόνη να κάνει και καλό στον υπολογιστή σας που θερμαίνεται με τη χρήση δροσίζοντάς τον.

Αποφύγετε τη χρήση του στο κρεβάτι. Όταν το laptop ακουμπάει σε μαλακά υλικά δεν γίνεται σωστά η κυκλοφορία εντός του συστήματός του και υπερθερμαίνεται.

Αγοράστε ένα cooling pad, μια βάση που το κρατάει δροσερό καθώς το χρησιμοποιείτε.

Αποφύγετε τα υγρά κοντά στο laptop σας. Καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλος πειρασμός είναι να πίνετε τον καφέ σας ή ένα ποτήρι κρασί καθώς σερφάρετε στο internet αλλά αν χυθεί υγρό πάνω του δύσκολα θα το γλιτώσετε από ανεπανόρθωτη ζημιά.

Βγάλτε την μπαταρία όταν βρίσκεστε κοντά σε πρίζα και χρησιμοποιήστε το τροφοδοτώντας το με ρεύμα. Με αυτόν τον τρόπο επιμηκύνεται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Αδειάστε όλη τη μπαταρία που και που. Τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Και με αυτόν τον τρόπο επιμηκύνεται η διάρκεια ζωής της.

Επενδύστε σε antivirus. Το internet έχει πολλούς «κακούς» εντός του και όλο και κάποιος ιός θα τρυπώσει στο laptop σας άθελά σας (και εν αγνοία σας) όσο προσεκτικοί και αν είστε. Το antivirus θα το πάρει χαμπάρι και θα προσπαθήσει να επιδιορθώσει τη ζημιά. Αν δεν τα καταφέρει, πάλι, θα σας προειδοποιήσει ώστε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

Κατεβάστε τα updates. Ο λόγος για τον οποίο δημιουργούνται είναι, κυρίως, για να επιδιορθώσουν προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί και να κλείσουν «τρύπες» που έχουν διαπιστωθεί. Ο υπολογιστής σας αποκτά μεγαλύτερη ασφάλεια και μεγαλύτερη αποδοτικότητα επίσης.