Σπάστε το ρεκόρ καθαρίσματος

Σπάστε το ρεκόρ καθαρίσματος

Ένα χρονόμετρο δεν χρησιμεύει μόνο στους αθλητές αλλά και σε μια γυναίκα που θέλει να καθαρίσει γρήγορα το σπίτι της.

Μερικές φορές (τις περισσότερες) δεν θέλουμε να αφιερώσουμε όλη μας τη μέρα στον καθαρισμό του σπιτιού μας. Χρησιμοποιώντας ένα χρονόμετρο, δίνουμε στον εαυτό μας την «άδεια» να καθαρίσει για ένα πεπερασμένο χρονικό διάστημα και έπειτα να ασχοληθούμε με κάτι άλλο.

Ρυθμίστε το χρονόμετρο για 10-15', καθαρίστε ότι προλάβετε μέσα σε αυτόν τον χρόνο και όταν ο χαρακτηριστικός ήχος σημάνει το τέλος της προθεσμίας σας, σταματήστε ότι κάνετε και ξεκινήστε κάτι διαφορετικό. Το γεγονός πως θα ξέρετε ότι έχετε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να ασχοληθείτε με τη καθαριότητα του σπιτιού, θα σας δώσει το κίνητρο να κινηθείτε πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Στη περίπτωση που πρέπει να καθαρίσετε πολλούς χώρους, μοιράστε τον χρόνο σας, δίνοντας από 5 με 10 λεπτά (το πολύ) στο κάθε δωμάτιο, πάντα χρησιμοποιώντας το χρονόμετρο, και μέσα σε αυτό το διάστημα κάντε ότι προλαβαίνετε. Μόλις το χρονόμετρο χτυπήσει, μετακινηθείτε αμέσως στο επόμενο δωμάτιο και ξεκινήστε να καθαρίζετε με το ίδιο σύστημα που χρησιμοποιούσατε στο προηγούμενο. Έτσι δεν θα σπαταλάτε περιττό χρόνο σε κάποιο δωμάτιο και θα καλύψετε όλους τους χώρους του σπιτιού μέσα σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε αυτό το "κόλπο" καθαρίσματος και θα εντυπωσιαστείτε με το πόση μεγάλη διαφορά κάνει ένα απλό χρονόμετρο στη καθαριότητα του σπιτιού σας. Αφήστε, δε, πως κατά βάθος θα το διασκεδάσετε.