Ο ατμοκαθαριστής χειρός δεν σιδερώνει μόνο ρούχα! 5 έξυπνες οικιακές χρήσεις

Ο ατμοκαθαριστής χειρός δεν σιδερώνει μόνο ρούχα! 5 έξυπνες οικιακές χρήσεις

Ο ατμοκαθαριστής χειρός είναι η λύση που έψαχνες για να καθαρίσεις μερικά spots του σπιτιού.

Ο ατμοκαθαριστής χειρός (steamer) είναι αναμφίβολα ένα πολύ βολικό εργαλείο για κάθε νοικοκυρά αφού σου δίνει τη δυνατότητα να σιδερώσεις φορέματα, πουκάμισα και άλλα items άκοπα, σε λίγα μόλις λεπτά.

Η συγκεκριμένη πολυχρηστική συσκευή μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από τη φροντίδα των ρούχων σου, αρκεί να την αξιοποιήσεις καταλλήλως. Η υψηλή θερμοκρασία που παράγεται από τον ατμό λειτουργεί ως απολυμαντικό που μπορεί να καθαρίσει πολλά βρώμικα σημεία του σπιτιού όπως παράθυρα, κουρτίνες κ.ά.

Χρησιμοποίησε το steamer για να απαλλαγείς από βακτήρια, μικρόβια αλλά και από το χρονοβόρο σιδέρωμα. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου μερικές από τις πιο έξυπνες χρήσεις του ατμοκαθαριστή χειρός, που αξίζει να δοκιμάσεις άμεσα.

Πώς θα αποθηκεύσεις το φρέσκο κρεμμύδι για να παραμείνει φρέσκο

5 έξυπνες οικιακές χρήσεις του steamer

1) Καθαρίζει λιπαρές επιφάνειες

Ο ζεστός ατμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος διάσπασης του λίπους και του λαδιού. Η υψηλή θερμοκρασία που παράγει το steamer διασπά το λίπος και μας βοηθά να το απομακρύνουμε.

Γέμισε τον ατμοκαθαριστή με απιονισμένο νερό και κράτησέ τον κοντά στην περιοχή όπου βρίσκονται τα λίπη. Μόλις το λίπος αρχίζει να διασπάται, σκούπισέ το με μια πετσέτα μικροϊνών.

2) Απολυμαίνει τους πάγκους

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το steamer για να καθαρίσεις τους πάγκους της κουζίνας αρκεί η θερμοκρασία του να είναι αρκετά υψηλή ώστε να σκοτώσει όλα τα βακτήρια και τα μικρόβια. Κάνε ένα καλό πέρασμα και έπειτα σκούπισε τους πάγκους με μια μαλακή πετσέτα.

3) Καθαρίζει τον καναπέ

Εάν ο καναπές σου δεν έχει αποσπώμενα καλύμματα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ατμοκαθαριστή για να τον φρεσκάρεις. Κάνε ένα πέρασμα με την ηλεκτρική σκούπα για να απομακρύνεις υπολείμματα τροφών και στη συνέχεια κάνε δύο καλά περάσματα με το steamer.

4) Καθαρίζει τις κουρτίνες

Το steamer είναι ιδανικό για να φρεσκάρεις τις κουρτίνες. Καθάρισέ τες με ηλεκτρική σκούπα (ή με ένα σκουπάκι) και στη συνέχεια κάνε ένα πέρασμα με το steamer.

5) Κάνει τα τζάμια του ντους σαν καινούρια

Ο ατμός που παράγεται από το steamer είναι ιδανικός για να καθαρίσεις το τζάμι του ντους χωρίς να κάνεις ραβδώσεις στην επιφάνεια.

Πηγή κεντρικής: pexels.com