Πρόγραμμα… στο καθημερινό πρόγραμμα

Πρόγραμμα… στο καθημερινό πρόγραμμα

Δυο απλές λύσεις για να μην αφήσετε το άγχος να σας τρελάνει πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δουλειά σας.

Σε μια εποχή που δύσκολα βρίσκεις δουλειά, όσοι έχουν ακόμα το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να την οργανώνουν όσο καλύτερα μπορούν, ώστε να προσαρμόζουν τη δουλειά τους μέσα στη ζωή τους και όχι το αντίστροφο.

Όταν βέβαια τα ωράρια και ο φόρτος εργασίας είναι τρομακτικά, όπως είναι σχεδόν παντού πλέον, η αποστολή αυτή γίνεται αρκετά δύσκολη και κάθε προσπάθεια «πνίγεται» κάτω από υπερωρίες, επιπλέον εργασίες, επείγουσες αναθέσεις και, φυσικά, τεράστια κούραση.

Ωστόσο, οι δύο τρόποι που παρουσιάζουμε παρακάτω, αν εφαρμοστούν σωστά και με την απαραίτητη συνέπεια, μπορούν να επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και η δουλειά σας να οργανωθεί με τέτοιο τρόπο που θα σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε και άλλα πράγματα στη καθημερινότητά σας, εκτός από το να δουλεύετε σαν το σκυλί.

1.Οργανώστε τη μέρα σας: Πριν ξεκινήσετε την μέρα σας, βγάλτε ένα ωρολόγιο πρόγραμμα με ότι έχετε να κάνετε και ακολουθήστε το με θρησκευτική ευλάβεια. Στη λίστα σας, βάλτε μόνο όσα μπορείτε να κάνετε, χωρίς σουρεαλιστικές προσδοκίες. Κάντε πρώτα τα πιο δύσκολα και σημαντικά πράγματα και βάλτε σκοπό η οργάνωση αυτή να σας γίνει συνήθεια, ώστε να είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε κάθε πρωί, ή το βράδυ, στο τέλος της ημέρας. Θα μείνετε έκπληκτοι με τα αποτελέσματα.

2.Ετοιμαστείτε από το προηγούμενο βράδυ: Κάντε όσα περισσότερα μπορείτε από το βράδυ, ώστε το πρωί το άγχος και το στρες σας να είναι σημαντικά μειωμένα. Ετοιμάστε τα ρούχα σας για τη δουλειά, βάλτε μέσα στη τσάντα σας ότι χρειάζεστε και τοποθετήστε την δίπλα στη πόρτα, ετοιμάστε το κολατσιό σας και ότι μπορείτε από το πρωινό, βάλτε τον καφέ στη μηχανή ώστε το μόνο που θα έχετε να κάνετε το πρωί να είναι το πάτημα ενός κουμπιού κλπ. Μπορεί να είναι μικρές λεπτομέρειες, είναι όμως αυτές ακριβώς που μπορούν να δημιουργήσουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.