Πέντε μύθοι για την καθαριότητα

Πέντε μύθοι για την καθαριότητα

Τι είναι αλήθεια και τι όχι.

  1. Η χλωρίνη καθαρίζει καλύτερα από οποιοδήποτε καθαριστικό. Η χλωρίνη είναι απολυμαντικό που σημαίνει ότι τα μικρόβια και διώχνει τους λεκέδες αλλά έχει και τα μειονεκτήματά της. Εκτός του ότι για πολλά υλικά δεν είναι η κατάλληλη καθαριστική λύση, μυρίζει πολύ έντονα σε βαθμό που μπορεί να προκαλέσει δύσπνοια, ενώ η επαφή με το δέρμα μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα ερεθισμό και δερματικές παθήσεις. Συμπεραίνουμε λοιπόν, πως η χλωρίνη δεν είναι έν καθαριστικό γενικής χρήσης.
  2. Το ξύδι καθαρίζει όλους τους λεκέδες. Το ξύδι λειτουργεί πολύ σωστά σε πολλές επιφάνειες ως καθαριστικό, αλλά υπάρχουν και κάποια υλικά στα οποία δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται, όπως τα ξύλινα πατώματα, τα χαλιά και οι πέτρινες επιφάνειες
  3. Περισσότερο σαπούνι σημαίνει περισσότερη καθαριότητα. Αυτό μπορεί να φαίνεται λογικό αλλά τελικά δημιουργεί περισσότερους μπελάδες από όσο φανταζόμαστε. Όσο περισσότερο σαπούνι χρησιμοποιούμε τόσο πιο δύσκολο να καθαρίσει το υπόλειμμα. Έτσι όλη η βρoμιά που υπάρχει αν δεν ξεπλυθεί πολύ καλά μένει και λερώνει περισσότερο τις επιφάνειες αντί να τις καθαρίσει.
  4. Οι εφημερίδες είναι το πιο σωστό "πανί" για τους καθρέφτες. Πραγματικά η εφημερίδα καθαρίζει το γυαλί και τον καθρέφτη, αλλά πολλές φορές το μελάνι μπορεί να αφήσει περισσότερους λεκέδες στο γυαλί, οπότε και να αναγκαστείτε ναχρησιμοποιήσετε το κλασικό σφουγγάρι ή πανί που τόσο πολύ αποφεύγετε.
  5. Η ηλεκτρική σκούπα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για τα χαλιά. Η αλήθεια είναι πως ένα χαλί μπορεί να αντέξει τη σκούπα πολλές φορές την εβδομάδα, χωρίς ζημιά. Αντίθετα, εάν αφήσετε τη σκόνη οι ίνες του χαλιού θα χαλάσουν και εκεί θα συγκεντρωθούν μικρόβια που δε θα θέλατε να κατοικούν στο αγαπημένο σας χαλί.