8 σημεία που πρέπει να καθαρίσεις στο σπίτι την άνοιξη

Τσακιρίδου Χριστίνα
8 σημεία που πρέπει να καθαρίσεις στο σπίτι την άνοιξη

Εκτός από τα προφανή spots υπάρχουν αρκετά ακόμα μέρη στα οποία οφείλεις να δώσεις έμφαση στη γενική καθαριότητα. 

Διανύουμε επίσημα πια την ανοιξιάτικη σεζόν και ο καιρός είναι για την ώρα σύμμαχός μας, με τη θερμοκρασία να αγγίζει ήδη τους 25 βαθμούς.

Μπορεί φέτος να μη προλάβαμε να καταλάβουμε χειμώνα ωστόσο εμείς κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες όπως στρώσιμο χαλιών, τακτοποίηση ντουλάπας-χειμερινών ρούχων κ.ά.

Η μεταβατική αυτή περίοδος αποτελεί ιδανική ευκαιρία για ένα καλό καθαρισμό του σπιτιού που θα βοηθήσει να αποφύγεις τις αλλεργίες αλλά και να βελτιώσεις την ποιότητα του εσωτερικού αέρα.

6 αντικείμενα για να αποκτήσεις αποθηκευτικό χώρο και στο πιο μικρό σπίτι

Όλα τα σημεία που πρέπει να καθαρίσεις στο σπίτι την άνοιξη

1. Το πλυντήριο

Η μούχλα τείνει να συσσωρεύεται γύρω από τη στεγανοποίηση της πόρτας, τη θήκη απορρυπαντικού και τους σωλήνες αποστράγγισης. Η ανάπτυξη μούχλας και μικροβίων μπορεί να επηρεάσει τα ρούχα αλλά και τον χρόνο ζωής του πλυντηρίου σου. Είναι απαραίτητο να το καθαρίζεις τακτικά ώστε να κυριαρχεί μια αίσθηση και ένα άρωμα φρεσκάδας. Κάνε μια πλύση χωρίς ρούχα και ψέκασε το εσωτερικό με ξύδι.

2. Το στεγνωτήριο

Καθάρισε σχολαστικά τον εξαερισμό του στεγνωτηρίου. Το χνούδι συσσωρεύεται συχνά εκεί και μπορεί να αλλοιώσει τη λειτουργία της συσκευής, ακόμα και να αποτελέσει αιτία πυρκαγιάς.

3. Το φίλτρο νερού

Τα φίλτρα νερού διαρκούν περίπου έξι μήνες και μετά από αυτό το χρονικό διάστημα πρέπει να αντικατασταθούν. Εάν δεν τα αλλάζεις συχνά, τα βακτήρια, οι χημικές ουσίες και τα σωματίδια μπορεί να αρχίσουν να συσσωρεύονται στο νερό με αποτέλεσμα να κινδυνεύσεις από διάφορες ασθένειες.

Μπορείς να καθαρίσεις το πλυντήριο πιάτων με ξύδι;

4. Τον φούρνο

Χρησιμοποίησε μια πάστα μαγειρικής σόδας για να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα από λίπη και τροφές. Δώσε έμφαση στο εσωτερικό αλλά και στην πόρτα του φούρνου όπου βρίσκονται συνήθως οι περισσότερες βρωμιές. Απόφυγε τα καθαριστικά σπρέι καθώς περιέχουν πολλά βλαβερά χημικά. Επίλεξε diy λύσεις όπως μείγμα νερού και μαγειρικής σόδας.

5. Την ψησταριά

Απομάκρυνε ψίχουλα, υπολείμματα τροφών και λίπη που έχουν συσσωρευτεί. Βύθισε τις σχάρες σε ξύδι για 20 λεπτά και τρίψε καλά.

Ο ατμοκαθαριστής χειρός δεν σιδερώνει μόνο ρούχα! 5 έξυπνες οικιακές χρήσεις

6. Το κλιματιστικό

Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξεις φίλτρα στο κλιματιστικό πριν ξεκινήσεις να το λειτουργείς για κρύο αέρα. Τα μικρόβια, τα βακτήρια και οι σκόνες που συσσωρεύονται εκεί θα διοχετευτούν στον χώρο σου αν δεν φροντίσεις να καθαριστούν σωστά από έναν ειδικό.

7. Οι κουρτίνες

Ναι, καλά διάβασες. Οι κουρτίνες μαζεύουν σκόνες που συχνά δεν φαίνονται με γυμνό μάτι και είναι απαραίτητο να πλένονται 2-3 φορές τον χρόνο.

8. Τα χαλιά

Ήρθε η ιδανική στιγμή να καθαρίσεις τα χαλιά, είτε μόνη είτε επιλέγοντας ένα εξειδικευμένο καθαριστήριο. Τα χαλιά θα καθαριστούν βαθιά και θα είναι πανέτοιμα για χρήση την επόμενη σεζόν.

Πηγή κεντρικής: pexels.com