Λεμόνι, μαγειρική σόδα και ξύδι είναι τα μυστικά υλικά για να καθαρίσεις κάθε σημείο

Τσακιρίδου Χριστίνα
Λεμόνι, μαγειρική σόδα και ξύδι είναι τα μυστικά υλικά για να καθαρίσεις κάθε σημείο

Πώς θα καθαρίσεις κάθε σημείο στο σπίτι με απλά υλικά που έχεις στην κουζίνα σου.

Η γενική καθαριότητα του σπιτιού σε εβδομαδιαία βάση είναι αναγκαία για να παραμείνει τακτοποιημένο, χωρίς σκόνες και εμφανείς βρωμιές.

Τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού που διατίθενται στην αγορά περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα, τα μάτια ή τη μύτη γι' αυτό είναι προτιμότερο να τα χρησιμοποιείς σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

6 μυστικά στα οποία ορκίζονται οι γυναίκες που έχουν πάντα καθαρό σπίτι

Τι μπορείς να καθαρίσεις με λεμόνι, σόδα και ξύδι

Ο χυμός λεμονιού, το λευκό ξύδι και η μαγειρική σόδα είναι τρία από τα καλύτερα φυσικά καθαριστικά για κάθε σημείο και αξίζει να τα δοκιμάσεις.

Καθάρισμα του φούρνου μικροκυμάτων: Τοποθέτησε 3-4 φέτες λεμονιού σε ένα μπολ, κατάλληλο για το φούρνο μικροκυμάτων. Γέμισέ το με νερό και ψήσε σε υψηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά.

Ο ατμός από το νερό σε συνδυασμό με το χυμό λεμονιού θα διώξει τα λίπη και τα υπολείμματα φαγητού που έχουν κολλήσει στις εσωτερικές επιφάνειες του φούρνου και θα χαρίσει ένα άρωμα φρεσκάδας.

Καθάρισμα τζαμιών: Μπορείς να φτιάξεις εύκολα ένα φιλικό προς το περιβάλλον καθαριστικό σπρέι για τα τζάμια αναμειγνύοντας 10 ml χυμό λεμονιού, 20 ml λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού με 500 ml νερό. Ανακίνησέ το καλά και στη συνέχεια ψέκασε με αυτό τζάμια και καθρέπτες.

Αντικολλητικό χαρτί για να σιδερώσεις; 7 άγνωστες χρήσεις για να δοκιμάσεις σήμερα

Καθάρισμα του πλυντηρίου πιάτων: Αν θες να διατηρήσεις καθαρό το πλυντήριο πιάτων, κάνε μια πλύση με ξύδι μια φορά την εβδομάδα. Αυτό το hack θα εμποδίσει την ανάπτυξη μούχλας και φυσικά θα εξουδετερώσει τις οσμές.

Καθάρισμα του μπάνιου: Ρίξε λίγο λευκό ξύδι σε μουχλιασμένες περιοχές και άφησέ το να δράσει για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε με καθαρό νερό.

Για να κάνεις τις βρύσες σαν καινούριες, χρησιμοποίησε χυμό λεμονιού και μαγειρική σόδα. Άφησε την πάστα να δράσει για αρκετές ώρες και σκούπισε καλά.

Καθάρισμα των αποχετεύσεων: Οι βουλωμένες αποχετεύσεις χρειάζονται δύο μόνο υλικά και αυτά είναι το ξύδι και η μαγειρική σόδα. Κάλυψε το άνοιγμα της αποχέτευσης με ένα πανί για να επιτρέψεις στη μαγειρική σόδα και το ξύδι να αντιδράσουν μεταξύ τους και να αρχίσουν να ξεβουλώνουν την αποχέτευση. Περίμενε λίγα λεπτά και μετά ρίξε ζεστό νερό στην τρύπα.

Καθάρισμα της ψησταριάς: Το λεμόνι είναι το καλύτερο φυσικό καθαριστικό για την ψησταριά. Μόλις έχει κρυώσει, κόψε ένα λεμόνι και τρίψε καλά τις σχάρες για να διώξεις τα λίπη.

Πηγή κεντρικής: unsplash.com