Κάντε το πλυντήριο φίλο σας

Κάντε το πλυντήριο φίλο σας

Αν χρησιμοποιήσετε σωστά το πλυντήριο ρούχων σας θα δείτε το λογαριασμό του ρεύματος να μικραίνει αμέσως.

Τώρα που η οικονομική κρίση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας κάθε ευρώ μετράει. Για αυτό είναι αναγκαίο να περικόψετε κάθε σπατάλη που προέρχεται από αλόγιστη χρήση και αυξάνει τα πάγια έξοδά σας χωρίς να αποκομίζετε όμως εσείς κάτι.

Μια από τις πιο ενεργοβόρες συσκευές στο σπίτι είναι το πλυντήριο, που αν το κάνετε «φίλο» σας θα δείτε την κατανάλωση ρεύματος να μειώνεται αισθητά. Αν έχετε παλιό πλυντήριο το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το αντικαταστήσετε με ένα καινούργιο που σαφώς και θα καίει πολύ λιγότερο ρεύμα. Επειδή , όμως, το budget σας μπορεί να μην το σηκώνει, αξιοποιήστε αυτό που έχετε όσο πιο καλά μπορείτε.

Αρχικά διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης. Σίγουρα θα υπάρχει και σας έχει διαφύγει κάποιο οικονομικό γρήγορο πρόγραμμα πλύσης για ρούχα που θέλουν απλά ένα φρεσκάρισμα. Δεύτερον μειώστε τη θερμοκρασία πλυσίματος ή ξεβγάλτε τα ρούχα με κρύο νερό. Βλέπετε, το μεγαλύτερο μέρος ενέργειας καταναλώνεται για να ζεσταθεί το νερό στο πλυντήριο. Επίσης φροντίστε να χρησιμοποιείτε το σωστό απορρυπαντικό για τις ανάλογες θερμοκρασίες έτσι ώστε να μην χρειαστεί να επαναλάβετε μια πλύση. Τέλος, φροντίστε να πλένετε τα ρούχα τις ώρες μειωμένου ρεύματος και πάντα να χρησιμοποιείτε τις μέγιστες δυνατότητες χωρητικότητας του κάδου για να γλιτώσετε περιττές πλύσεις. Σκεφτείτε αθροιστικά.