5 τρόποι για να ξοδεύετε λιγότερα χρήματα

5 τρόποι για να ξοδεύετε λιγότερα χρήματα

Όταν πληρώνεστε πάντα απορείτε γιατί πριν καν τελειώσει ο μήνας δεν έχετε λεφτά. Ορίστε μερικοί τρόποι για να αποφύγετε την κατάσταση «άδειο πορτοφόλι».

1. Μην πάτε στο super market χωρίς λίστα. Για κανένα λόγο. Η λίστα είναι το ευαγγέλιο του τσιφούτη και ο σίγουρος τρόπος ότι δεν θα κάνετε ανώφελες σπατάλες.
2. Πείτε όχι στο telemarketing. Ακόμα και όταν δεν θέλετε να αγοράσετε τον τέλειο αποχυμωτή ή το δυναμωτικό μαλλιών, η παρακολούθηση αντίστοιχων καναλιών ανοίγει την όρεξη για αγορές.
3. Μην ζείτε το όνειρο της βιτρίνας. Αποδεδειγμένα οι άνθρωποι που πάνε απλά για να δουν τις βιτρίνες όταν είναι στενοχωρημένοι, καταλήγουν να ξοδεύουν περισσότερα.
4.Ξεφορτωθείτε όλες τις πιστωτικές κάρτες. Κόψτε τες, ακυρώστε τες, απλά μην τις έχετε εύκαιρες. Το πλαστικό χρώμα μπορεί να γίνει από όνειρο εφιάλτης.
5. Πάρτε Κυριακάτικες εφημερίδες και κόψτε κουπόνια, προσφορές και ό,τι άλλο βρείτε. Υπάρχουν ανθρώποι που το κάνουν συστηματικά και εξοικονομούν τεράστια ποσά. Τα site με προσφορές όπως το sociadeal.gr επίσης μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην εξοικονόμηση χρημάτων.