Chiconomics: Tips για να σώσετε τη γκαρνταρόμπα σας εν μέσω κρίσης

Chiconomics: Tips για να σώσετε τη γκαρνταρόμπα σας εν μέσω κρίσης

Μιας και η πολιτική σκηνή δεν σώζεται με τίποτα!

Όποιο κόμμα κι αν κερδίσει απόψε, εσείς καλό είναι να είστε προετοιμασμένες, ώστε να μην χάσετε ούτε στιγμή το στυλ σας παρά την όποια οικονομική κρίση.

Αγορές μέσω internet

Tο online shopping είναι το μέλλον του shopping, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αντικαταστήσει ποτέ τη χαρά της βόλτας στα μαγαζιά. Είναι ένας εύκολος τρόπος αγορών (σύγκριση τιμών, χρωμάτων, μεγεθών γίνονται μόνο με μερικά κλικ) που μπορεί να διατηρήσει τις καταναλωτικές σας συνήθειες. Όσες αγχώνεστε για το fitting, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε καλά τις αναλογίες σας, αν και όλα τα online shops προσφέρουν πλήρη επιστροφή χρημάτων και αλλαγές αν κάτι δεν σας ταιριάζει.

2171829_1lb

Αγορές από vintage μαγαζιά

Tα vintage ρούχα κι αξεσουάρ κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στο "χρηματιστήριο της μόδας" εν μέσω κρίσης αφού συμφωνούν και με τις ανάγκες της σύγχρονης οικολογίας και της ανακύκλωσης. Πόσο μάλλον όταν τα πολλά από τα τελευταία κομμάτια μεγάλων εταιριών και σχεδιαστών είναι ουσιαστικά "αντιγραφές" και επανεκδόσεις από σχέδια περασμένων δεκαετιών. Ποιoς ο λόγος να αγοράζουμε τα καινούργια όταν μπορούμε να έχουμε τα originals;

2171340_DSC02416

Έξυπνες αγορές

Είναι πολύ πιο έξυπνο να "χτίζετε" τη γκαρνταρόμπα σας με βάση κάποια κλασικά κομμάτια designer σε υφάσματα που αντέχουν στο χρόνο (μαλλί, λινό, οργανικό βαμβάκι, δέρμα) και να ικανοποιείτε τις επιθυμίες σας για τα νεότερα trends, με επιλογές από πιο οικονομικές εταιρίες που δείχνουν το ίδιο "φρέσκα" αλλά ενδεχομένως να σας ευχαριστήσουν για μια μόνο σεζόν. Κοινώς μην επενδύετε σε εφήμερα trends, γιατί πετάτε τα χρήματα σας.

2171518_IMG_3337_copy

Κόψτε και ράψτε τα παλιά ρούχα των αντρών της ζωή σας

Βάλτε το DIY στη ζωή σας και κάντε μια επίσκεψη στη ντουλάπα του φίλου/ αδερφού/μπαμπά/παππού για πάρετε τα παλιά τους ρούχα που μπορείτε να τροποιήσετε εύκολα. Αυτοί θα χαρούν να ξεφορτωθούν τα αφόρετα πουκάμισα και t-shirts τους κι εσείς με μια μικρή βοήθεια από το ράφτη της γειτονιάς σας ή τη φίλη σας που ξέρει να ράβει θα αποκτήσετε ολοκαίνουργια ρούχα. Το ανδρόγυνο look είναι αειθαλές, οπότε μη φοβάστε να το τολμήσετε.

2170478_IMG_6895_blg

Αλλάξτε τα παλιά σας ρούχα

Μακριές φούστες μπορούν να μετατραπούν σε φορέματα με μια κίνηση, λεπτές ζώνες φορεμένες πάνω από εφαρμοστά σακάκια μπορούν να το κάνουν να δείχνει σαν άλλο ρούχο. Διάφορα αξεσουάρ για παπούτσια που πωλούνται πλέον ξεχωριστά με κλιψάκια (φιογκάκια, πέτρες, τρούκς) μπορούν να κάνουν το ίδιο ζευγάρι απλές μπαλαρίνες να μοιάζουν "του σαλονιού" από "του αλωνιού". Διαβάστε το D.I.Y του Queen.gr και βρείτε πολλές ιδέες.

2172345_MIA_shoes_gladiators

Κάντε πειράματα με νέα look

Αφιερώστε μια χαλαρή μέρα μπροστά στον καθρέφτη, "παίξτε" με τις αναλογίες του σώματός σας, και ανακαλύψτε και άλλους συνδυασμούς για τα ίδια ρούχα, που μπορεί να ξεγελάνε και το πιο έμπειρο μάτι. Είναι σημαντικό να καταφέρετε να κάνετε ένα ισορροπημένο mix & match μεταξύ παλιών και καινούργιων κομματιών, ώστε τίποτα να μη μένει αχρησιμοποίητο στη γκαρνταρόμπα σας.

546841_411784958850104_297375130291088_1471094_1433001745_n_copy

Επενδύστε σωστά τα χρήματα σας

Ξοδέψτε καλύτερα σε ένα καλό κούρεμα ή βαφή μαλλιών που θα σας ανανεώσει, σε κάποιο σεμινάριο επαγγελματικού make up αντί για καινούργια καλλυντικά -και γιατί όχι να στόλισετε το σώμα σας με ένα τατουάζ που ανανεώσει το στυλ σας, χωρίς να αλλάξετε ολόκληρη την γκαρνταρόμπα σας.