Καλεσμένοι της τελευταίας στιγμής; Καθαρίστε το σαλόνι σας στο λεπτό!

Καλεσμένοι της τελευταίας στιγμής; Καθαρίστε το σαλόνι σας στο λεπτό!

Εύκολα tips που θα κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται άψογος, χωρίς προσπάθεια

Σε όλους έχει συμβεί, ειδικά την περίοδο μετά τα Χριστούγεννα, με τα αλλεπάλληλα ρεβεγιόν και τις συγκεντρώσεις στα σπίτια, το σπίτι μας να μην είναι στα καλύτερά του. Τι κάνουμε στην περίπτωση που, ξαφνικά, δεχόμαστε επισκέψεις της τελευταίας στιγμής; Δώστε στο καθιστικό σας την ψευδαίσθηση της καθαριότητας με τα παρακάτω tips.

1) Διατηρείστε την μία μεριά των μαξιλαριών του καναπέ καθαρή. Πριν φτάσει η παρέα σας, αναποδογυρίστε τα μαξιλάρια και αποκαλύψτε το άψογο, σαν καινούργιο ύφασμα. Όταν οι καλεσμένοι σας φύγουν, γυρίστε τα πάλι από την πιο χρησιμοποιημένη πλευρά τους.

2) Καθαρίστε καναπέδες και πολυθρόνες, από τις τρίχες του σκύλου, ή της γάτας σας, φορώντας ένα ζευγάρι πλαστικά γάντια, των οποίων τις άκρες των δαχτύλων θα βρέξετε με νερό. Περάστε το χέρι σας πάνω από το ύφασμα. Οι τρίχες και τα χνούδια θα κολλήσουν όλα πάνω στο γάντι σας.

3) Βιβλία, περιοδικά και κατάλογοι που βρίσκονται μες στη μέση γίνονται ωραιότατες, φροντισμένες στήλες τις οποίες μπορείτε να τοποθετήσετε στο πάτωμα. Μπορείτε, ακόμα, να τα ρίξετε όλα μέσα σε ένα βαθύ καλάθι ή μία θήκη ειδικά για αυτό τον σκοπό.

4) Σε περίπτωση που τα τζάμια των παραθύρων είναι θαμπά ή βρώμικα, μπορείτε απλώς να τραβήξετε τις κουρτίνες. Δίνει και μία πιο «σπιτική» αίσθηση.

5) Εάν ο καναπές σας έχει λεκέδες, ρίξτε από πάνω του ένα καθαρό ριχτάρι. Στρατηγικά τοποθετημένα μαξιλάρια μπορούν επίσης να καμουφλάρουν τυχόν λεκέδες.

Διαβάστε ακόμα:
Διακόσμηση της τελευταίας στιγμής: Στολίστε το σπίτι σας άμεσα, χωρίς προσπάθεια
Αργοπορημένη κάθε πρωί; 4 tips για να το αποφύγετε
Πώς να καθαρίσετε το σίδερο