5 πράγματα που ανεβάζουν τα χρέη από τους λογαριασμούς σας στο κόκκινο

5 πράγματα που ανεβάζουν τα χρέη από τους λογαριασμούς σας στο κόκκινο

Μειώστε το budget των υποχρεώσεών σας και αξιοποιήστε καλύτερα τα χρήματά σας

Είναι ανθρώπινο, κάποιες φορές, να βγαίνουμε εκτός προϋπολογισμού. Όταν, όμως, αυτό γίνεται κατ' εξακολούθηση, και ο μισθός μας εξαφανίζεται, από τις πρώτες κιόλας μέρες του μήνα, είναι καιρός να κάνουμε μερικές αλλαγές στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις οικονομικές μας υποχρεώσεις. Τι λάθη κάνουμε, οι περισσότεροι άνθρωποι, και πληρώνουμε περισσότερα χρήματα; Διαβάστε και αποφύγετέ τα.

1) Δεν αξιοποιείτε εκπτώσεις και προσφορές
Τα περισσότερα αντικείμενα, αν είμαστε υπομονετικοί, βγαίνουν στις εκπτώσεις. Αν δεν επείγεστε για να αποκτήσετε κάτι περιμένετε λίγο, ή ψάξτε το σε outlet stores. Θα αναρωτιέστε γιατί τόσο καιρό δεν αξιοποιούσατε αυτή την ευκαιρία.


2) Δεν τσεκάρετε ποτέ τους λογαριασμούς σας για πιθανά λάθη
Πάντα ψάχνετε τις αναλυτικές χρεώσεις των λογαριασμών σας. Τα λάθη είναι συχνότερα απ' όσο νομίζετε και υπάρχει περίπτωση να μπορείτε να αποφύγετε χρεώσεις.


3) Αφήνετε τις ηλεκτρικές συσκευές σας στην πρίζα
Σκεπτόμενη ότι θα τις χρησιμοποιήσετε ξανά σύντομα, δεν μπείνετε στη διαδικασία να τις αποσυνδέσετε από την παροχή ρεύματος. Ακόμα και όταν δεν λειτουργούν, οι ηλεκτρικές συσκευές καταναλώνουν ενέργεια. Μήπως να το ξανασκεφτόσασταν;


4) Δεν διαπραγματεύεστε
Με εταιρείες όπως αυτές κινητής και σταθερής τηλεφωνίας έχετε το περιθώριο να ζητήσετε καλύτερο πακέτο προσφοράς. Ειδικά τους δύσκολους αυτούς καιρούς. Μην χάνετε χρόνο. Κάντε την προσπάθεια και θα δείτε ότι μπορεί και να τα καταφέρετε.


5) Δεν πληρώνετε αυτόματα τους λογαριασμούς σας
Κανονίστε όλοι σας οι λογαριασμοί να πληρώνονται διατραπεζικά. Έτσι, γλιτώνετε χρόνο από υπολογισμούς του μηνιαίου budget σας αλλά έχετε και την δυνατότητα να μειώσετε τις πιθανότητες να μείνουν απλήρωτοι και να επιβαρυνθείτε περισσότερο τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε ακόμα:
Εξοικονομήστε ενέργεια: 10 tips που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε χρόνο και χρήμα!
Καλεσμένοι της τελευταίας στιγμής; Καθαρίστε το σαλόνι σας στο λεπτό!
Tips για να κάνετε οικονομία και να συνεχίσετε να έχετε κοινωνική ζωή!