Ντουλάπα: Η ώρα για το ανοιξιάτικο ξεκαθάρισμα έφτασε

Ντουλάπα: Η ώρα για το ανοιξιάτικο ξεκαθάρισμα έφτασε

Αντί να τρέμουμε την ώρα και την στιγμή και να αναβάλλουμε το αναπόφευκτο, ας ακολουθήσουμε απλά tips που θα κάνουν την ζωή μας ευκολότερη

Όλοι έχουμε κάνει τις ίδιες σκέψεις: παρότι τα ρούχα μας μετά βίας χωράνε στην ντουλάπα μας, ποτέ δεν έχουμε τι να φορέσουμε. Όσο παράδοξο κι αν φαίνεται, στην πραγματικότητα, είναι λογικό- μία ντουλάπα γεμάτη ρούχα που δεν φοράμε πια, δεν αμς επιτρέπει να ξεχωρίσουμε αυτά που φοράμε, και αυτά που είναι συμβατά με το στυλ και τον τρόπο ζωής μας.

Η σωστή οργάνωση της ντουλάπας μπορεί να είναι μία πρόκληση, ακόμα και αν αυτή είναι γεμάτη ρούχα που δεν μας αρέσουν ή δεν φοράμε πια. Πριν σας πιάσει πανικός, υπάρχουν μερικά απλά tips που μπορούμε να ακολουθήσουμε και να κάνουμε την δουλειά (και την ζωή μας) ευκολότερη. Σηκώστε τα μανίκια και προετοιμάστε την ντουλάπα σας για τη νέα σεζόν!

1) Καθορίστε το στυλ σας αυτή τη στιγμή
Είναι κλασικό και polished; Ίσως ήρθε η ώρα να αποχωριστείτε αυτά τα boho τοπ από το παρελθόν. Πριν ξεκινήσετε είναι σημαντικό να σκεφτείτε ποιο ακριβώς είναι το στυλ σας πλέον και ποια είναι τα ρούχα που σας κάνουν να αισθάνεστε περισσότερο ο εαυτός σας. Εάν δυσκολεύεστε να καθορίσετε το στυλ σας, επιλέξτε 10 κομμάτια από την γκαρνταρόμπα σας που αγαπάτε περισσότερο και αναλύστε τι «λένε» αυτά για το look σας.

2) Δημιουργείστε χώρο για αυτά που θα πετάξετε και αυτά που θα χαρίσετε
Το πρώτο βήμα για να ξεκαθαρίσετε το χάος της ντουλάπας σας είναι να αποφασίσετε τι θα κρατήσετε, τι θα πετάξετε και τι θα χαρίσετε. Σκεφτείτε για κάθε ένα κομμάτι της γκαρνταρόμπας σας (συμπεριλαμβανομένων παπουτσιών και λοιπών αξεσουάρ), σε ποια στοίβα ανήκει . Μόλις τελειώσετε, πετάξτε αυτά που πρέπει. Προσοχή: Ρούχα που είναι ακόμα σε άψογη κατάσταση αλλά δεν τα φοράμε, δεν καταλήγουν στα σκουπίδια, αλλά τα δίνουμε σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

3) Ακολουθήστε τον κανόνα των δύο χρόνων
Με εξαίρεση τα κομμάτια που μπορεί να έχουν συναισθηματική αξία, ακολουθούμε τον κανόνα των δύο χρόνων: αν έχουμε δύο χρόνια να φορέσουμε κάτι, το ξεφορτωνόμαστε. Μπορεί να είναι δύσκολο να αποχωριστούμε ρούχα που δεν φοράμε πια- μπορεί να νιώθουμε ενοχές που τα φορέσαμε ελάχιστα, ή να ελπίζουμε ότι μία μέρα θα χωρέσουμε σε αυτά που πήραμε επί τούτου μικρότερα, με σκοπό να αδυνατίσουμε. Για να γίνει σωστά η δουλειά, πρέπει να είμαστε αδίστακτες. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι σκοπός είναι μία πιο συμμαζεμένη ντουλάπα, γεμάτη πράγματα που αγαπάμε να φοράμε.

4) Οργανώστε ένα ανταλλακτικό πάρτι με τις φίλες σας
Ένα κομμάτι που εσείς μπορεί να θέλετε να ξεφορτωθείτε, μπορεί να είναι το νέο, αγαπημένο κομμάτι μιας φίλης σας- αντί να πετάξετε τα παλιά σας ρούχα, κανονίστε μία μάζωξη στο σπίτι σας, όπου και οι φίλες σας θα φέρουν τα δικά τους, παλιά ρούχα και αξεσουάρ, και θα μπορέσετε να τα ανταλλάξετε με πράγματα που θα χαρείτε. Έτσι μπορεί να είναι πολύ ευκολότερο να ξεφορτωθείτε παλιά ρούχα, ξέροντας ότι θα τα ευχαριστηθεί ένας αγαπημένος σας άνθρωπος.

Διαβάστε ακόμα:
Πώς να βάλετε σε τάξη το ψυγείο σας
Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν απλώνουμε σκιά ματιών και πώς να τα αποφύγουμε
Πόσες φορές φοράμε τα ρούχα μας, πριν τα βάλουμε για πλύσιμο;