Μπαγιάτικο ψωμί; Πώς να το αξιοποιήσετε

Μπαγιάτικο ψωμί; Πώς να το αξιοποιήσετε

Για να μην πετάξετε τίποτα!

Όταν φτάνετε στις τελευταίες φέτες ψωμιού και δεν είναι όσο φρέσκο θα θέλατε μπορείτε, αντί να το πετάξετε, είτε να το αξιοποιήσετε στην κουζίνα σας, δημιουργώντας λιχουδιές για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, είτε να το χρησιμοποιήσετε για διάφορες άλλες ανάγκες του σπιτιού. Παρακάτω δείτε μερικές από τις χρήσεις που μπορείτε να του δώσετε.

Κρουτόν
Είναι από τις πιο εύκολες και συνηθισμένες συνταγές. Κάντε το κύβους, και μαρινάρετέ το με αποξηραμένα μυρωδικά για πεντανόστιμα κρουτόν που θα συνοδεύσουν σαλάτες, σούπες σάλτσες και πολλά άλλα πιάτα.

Λίπασμα
Κι όμως, αν αποξηράνετε τα ψίχουλα του ψωμιού στον φούρνο, και τα περάσετε από το blender, για να πάρουν την μορφή σκόνης, τα προσθέτετε στο χώμα των φυτών σας και αυτά, με την σειρά τους, λειτουργούν σαν λίπασμα.

Φρεσκάρετέ το
Και οι πιο μπαγιάτικες φέτες ψωμιού, μπορούν να φρεσκαριστούν και να είναι ξανά κατάλληλες για να τις απολαύσουμε. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και βάλτε το ψωμί, που θα έχετε τοποθετήσει μέσα σε χάρτινη σακούλα, μαζί με ένα καθαρό, βαμβακερό, μουλιασμένο πανί. Κλείστε την σακούλα και αφήστε την στον φούρνο για πέντε λεπτά. Το ψωμί θα γίνει ξανά ολόφρεσκο!

Διατηρήστε τα λαχανικά σας
Εάν βάλετε μία φέτα ξεραμένου ψωμιού στο συρτάρι των λαχανικών σας στο ψυγείο, θα απορροφήσει την υγρασία και θα βοηθήσει να διατηρηθούν όλα πιο φρέσκα και τραγανά. Βέβαια, το ψωμί δεν κάνει να μείνει στο συρτάρι για πάνω από δύο μέρες.

Διαβάστε ακόμα:
Δεν πετάμε τίποτα!
Tα πιο ιδιαίτερα ράφια από ξύλο και... μαρμελάδα!
Φτιάξτε οικολογικό και αρωματικό κερί από πορτοκάλι!