Budget- friendly συμβουλές για το Σαββατοκύριακο

Budget- friendly συμβουλές για το Σαββατοκύριακο

Για να μην ξοδέψετε όλα σας τα χρήματα σε δύο μέρες

Σας έχει τύχει ποτέ να ελέγξετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό την Δευτέρα και να πάθετε σοκ από τα ελάχιστα χρήματα που σας έχουν μείνει, μετά τις τελευταίες 48 ώρες; Είναι δύσκολο να μην ξεφύγετε από τον προύπολογισμό σας, όταν θέλετε να βγαίνετε έξω και να διασκεδάζετε με τους φίλους σας. Μπορείτε, όμως, να ακολουθήσετε τα παρακάτω, απλά tips, τα οποία θα σας βοηθήσουν να μην ξεφύγετε από το budget σας και να περάσετε, ολόκληρο τον μήνα σας, έχοντας έλεγχο της κατάστασης.

1) Δείτε εξονυχιστικά που πηγαίνουν τα λεφτά σας
Με έναν σωστό έλεγχο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το σινεμά, η έξοδός σας για ποτό και το κυριακάτικο brunch σας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, εφόσον είστε λίγο πιο προσεκτικές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Υπολογίστε περίπου το ποσό που χρειάζεστε για να περάσετε ευχάριστα το Σαββατοκύριακο και αποφύγετε καθημερινές, περιττές συνήθειες όπως τον καφέ από έξω ή το frozen yogurt.


2) Κάντε οικονομία όπου μπορείτε
Αν, για παράδειγμα, ξοδεύετε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σας σε εστιατόρια ή μπαρ, αντικαταστήστε κάποιες, έστω από τις εξόδους σας σε συγκεντρώσεις με τους φίλους σας στο σπίτι.


3) Μόνο μετρητά
Πάρτε από το ATM το ποσό που έχετε υπολογίσει ότι μπορείτε να ξοδέψετε όλο το Σαββατοκύριακο και αφήστε τις κάρτες σας στο σπίτι. Έτσι, δεν θα μπείτε στον πειρασμό να ξοδέψετε περισσότερα από το επιτρεπόμενο.


4) Επωφεληθείτε από τα δωρεάν events
Μπορεί να θέλετε να πάτε σινεμά, αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ να παρακολουθήσετε μία δωρεάν συναυλία, ή να παραβρεθείτε σε ένα φεστιβάλ; Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, ο κάθε δήμος έχει δωρεάν, ψυχαγωγικά events όπου θα περάσετε καλά, χωρίς να ξοδέψετε χρήματα.

Διαβάστε ακόμα:
Ένας πανεύκολος τρόπος να απαλλαγείτε από τις μέλισσες
Tips για να μην χάνετε τον χρόνο σας τα πρωινά
Χρόνος: Μπορούμε να τον εξοικονομήσουμε;