Online Shopping! Tι πρέπει να προσέχετε πριν δώσετε την πιστωτική σας κάρτα

Online Shopping! Tι πρέπει να προσέχετε πριν δώσετε την πιστωτική σας κάρτα

Τα in fashion κορίτσια κάνουν μόνο σωστές αγορές.

• Πρέπει πάντοτε να ελέγχετε την εγκυρότητα του site με το οποίο προτίθεστε να κάνετε οποιαδήποτε χρηματική συναλλαγή. Ρωτήστε φίλες σας ή κάνετε έρευνα για feedback στο διαδίκτυο.
• Να διαβάζετε πάντα (όχι, μην βαριέστε) την πολιτική συναλλαγών ώστε να γνωρίζετε λεπτομέρειες όπως το κόστος παράδοσης, δικαιώματα επιστροφής ή αλλαγής κλπ.
• Αν πρόκειται να αγοράσετε κάτι πολύ ακριβό καλό είναι να ρωτήσετε κάποια φίλη ή γνωστή που έχει πραγματοποιήσει αγορές από το συγκεκριμένο site ή να επισκεφτείτε κάποιο forum στο internet για να διαβάσετε γνώμες και κριτικές.
• Αν κάνετε οποιαδήποτε παραγγελία από εταιρεία με έδρα εκτός ευρωπαϊκής ένωσης και όχι απλά ευρωζώνης να θυμάστε ότι σε κάθε προϊόν που αγοράζετε προστίθεται φόρος κατανάλωσης όπως αυτός ορίζεται για τη χώρα αποστολής. Για παράδειγμα ένα προϊόν που αγοράσατε από την Αμερική θα επιβαρυνθεί με το ελληνικό ΦΠΑ (ανάλογα το προϊόν αφού τα προϊόντα πολυτελείας έχουν υψηλότερο φόρο) και από το ελληνικό τελωνείο.
• Οι συχνοί και έμπειροι χρήστες του internet πληρώνουν τις συναλλαγές του μέσω Paypal. Λειτουργεί σαν πιστωτική κάρτα αλλά είναι ασφαλές γιατί ουσιαστικά δεν μπορείτε να χρεωθείτε για τίποτα περισσότερο από αυτό που έχετε αγοράσει. Λογαριασμό μπορείτε να ανοίξετε στο site www.paypal.com συμπληρώνοντας τα ανάλογα στοιχεία. Βέβαια δεν δέχονται όλοι οι διαδικτυακοί πωλητές αυτή τη μέθοδο αφού επιβαρύνονται με ποσοστιαία προμήθεια και με βάση τη τιμή του προϊόντος. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε όμως είναι ότι τα διάσημα site χρησιμοποιούν την υψηλότερη τεχνολογία διαδικτυακής ασφάλειας.
• Επειδή υπάρχει πάντα η περίπτωση τα παπούτσια ή κάποιο φόρεμα, παντελόνι που αγοράσατε να μην έχει την εφαρμογή που περιμένατε ή να μην σας κάνει θα πρέπει πριν την αγορά να βεβαιωθείτε ότι σας δίνεται η δυνατότητα επιστροφής του προϊόντος, να ξέρετε σε πόσες μέρες οφείλεται να το επιστρέψετε από τη στιγμή που το παραλάβατε και αν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων.

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί είναι κόκκινες οι σόλες των Louboutin;